DSİ’den Kuğulupark’a rehabilitasyon

DSİ’den Kuğulupark’a rehabilitasyon

Devlet Su İşleri (DSİ) Seydişehir Kuğulupark Rehabilitasyon Projesi kapsamında 2015 yılında idari imkânlarla başlatılan toplu makineli çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Konuyla ilgili DSİ’den yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: “2018 yılında Mülga T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tabiat parkı ilan edilen alanda yürütülen projenin amacı doğal yapısının korunarak bataklık alanın kurutulması, tarım arazilerinin taşkınlardan korunması, gelen kaynak sularının depolanarak sulamada kullanılması ve modern bir dinlenme ve mesire alanı haline getirilmesidir.”

Kuğulu Vadisi Projesi Toplu Makineli çalışmalarında sona doğru yaklaşıldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Kuğulupark Projesi iki adet göletten oluşmaktadır. İlk gölet tamamlanmış olup, ikinci gölette şu ana kadar yaklaşık 130 bin metrekare temizlik çalışması tamamlanmıştır. İş tamamlandığında 32 bin 604 nüfus ve 4 bin hektar tarım arazisini sel baskınlarından koruyacaktır. DSİ işçisiyle, mühendisiyle, iş makinesiyle devletinin ve milletinin hizmetinde” dedi.

HBARE MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.