Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil:  "Gücümüzü 135 yıllık birikimden alıyoruz"

Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil: "Gücümüzü 135 yıllık birikimden alıyoruz"

Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş. CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, “Gücümüzü, 135 yıllık birikimimizden alıyoruz. Bugün, 85 ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz” dedi

Türkiye’nin önde gelen, köklü ve kurumsallaşmış aile şirketleri arasında yer alan Helvacızade Grubu, bu sene ilk kez Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından verilen TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesini alanında ilk kez almaya hak kazanan kurum oldu. TSE tarafından verilen bu belge kapsamında, 135 yılı geride bırakan Helvacızade Grubu bünyesindeki tesislerin, iyi üretim uygulamaları, insan sağlığına uygun üretime teşviki, korunma ve kontrol önlemleri yönetimi, eğitim, atık yönetimi ve hijyenik bir şekilde sosyal ve ortak kullanım alanları gibi hayati önem taşıyan kriterler değerlendirildi. Helvacızade ve Zade Vital Üretim Tesisi’nde gerçekleştirilen belge takdim törenine Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş. CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil’in yanı sıra; Sanayi Ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TSE Başkanı Adem Şahin, üniversite rektörleri, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Meram Kaymakamı Resul Çelik, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Helvacızade Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Helvacızade Grubunun diğer yöneticileri, çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.

adsiz1.jpg

ÇALIŞANA VE TÜKETİCİYE GÜVEN VERECEK

Sanayi Ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Helvacızade Grubunun bakanlık tarafından önemsediği önemli kurumlar arasında yer aldığını söyledi. Zade Üretim Tesislerinin ilk bitkisel yağ tesisi ünvanı taşıdığını dile getiren Büyükdede, Zade'nin ABD’nin en önemli üretim firmaları arasında yer aldığını ifade etti. TSE Covid-19 Güvenli Üretim Belgesi almanın önemine değinen Büyükdede, şunları kaydetti: “Öncelikle bu belgeyle çalışanların iş yerine olan güveni artar. Bu belge verimliliğe katkı sağlayacak. Tüketicinin aklında oluşacak soru işaretlerini giderecek. Firmaları iç ve dış piyasada daha güvenilir bir konuma getirecek. Biz, hazırlanan kılavuza göre Helvacızade Grubunda denetleme yaptık. Denetlemeler sonucunda Helvacızade Grubu ve Zade Vital, Covid-19 Güvenli Gıda Üretim Belgesi almaya hak kazandı.”

adsiz4.jpg

TÜRKİYE'DE BELGEYİ ALAN İLK FİRMA ZADE OLDU

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Adem Şahin ise “Konya’da birlik ve beraberlik çok fazla. Bu beraberlik, Konya'ya her alanda kazandırıyor. Ülkemizde aile işletmelerinin kurumsallaşması, ciddi bir sorundur. Aile şirketi kurulur ve daha sonra bu şirketlerin varlığı sürdürülemez. Helvacızade ailesi, bu anlamda büyük bir başarı gösterdi. Gıpta edilecek bir başarı gösterdi Zade ailesi. Yeni normal dönemi yaşıyoruz. Tedbirli olmamız gerekiyor. Bu dönemlerde en önemli husus, üretimin bütün önlemler alınarak devam ettirilebilir olması. Helvacızade ailesi, pandemi sürecini gerçekten iyi yönetti. Bugün vereceğimiz belgeyi, Türkiye’de alanında ilk alan firma Zade oldu. Kendilerini tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

adsiz3-001.jpg

TÜRKİYE'Yİ ABD'DE TEMSİL EDİYORUZ

Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş. CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil de “135 yılı geride bıraktık. Küresel ölçekte zorlu bir süreçten geçiyoruz. Sorun küresel, çözüm yerel. Çok çalışıp, hızlı aksiyonlar alıyoruz. Hayatın her döneminde toplum sağlığında hijyen çok büyük bir öneme sahip. Covid-19 sürecinde bu gerçeği daha iyi gördük. 135 yıllık geçmişe sahip olan Zade, her zaman iyi ve kaliteli üretimi öncelikli hale getirdi. Güvenli hijyenik üretimin öncüsü olduk. 2 AR-GE, 4 üretim merkezimiz var. Bugün, 85 ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyoruz. Yerli ve milli bir marka olarak ABD’de de hizmet veriyoruz. Konya’nın çörek otunu, başka illerimizin bilinen ve bilinmeyen bitkilerini dünyaya tanıtmak için çabalıyoruz. Bu konuda önemli bir yol aldığımızı düşünüyorum. İnşallah çok kısa süre içinde 200 çeşit ürünü de dünyaya tanıtacağız. Zade Global’ın ürünleri, Covid-19 sürecinin ilk dönemlerinde doktorların tavsiyesiyle ABD’de tedavi protokollerine konuldu. Her zaman ülke ekonomisine katma değer sağlamak öncelikli hedefimiz oldu. Bilinçli üretim yapan, bundan sonra kazanmaya devam edecek” dedi.

EMRE ÖZGÜL

adsiz2.jpg

adsiz5.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum