Dolar kurunda yükseliş devam edecek mi?

Dolar kurunda yükseliş devam edecek mi?

Dolar kurunda yaşanan yükseliş hareketini ve dolarda yükselişin devam edip etmeyeceğiyle ilgili beklentilerini ekonomist Mert Yılmaz açıkladı.

ABD tarafından gelen faiz artış haberleri dolar endeksinin değer kazanmasına neden olurken Türk Lirası’nda gelen bu haberlerle dolar karşısında uzun bir aradan sonra düşüşe geçti. Son fiyat hareketlerinin ardından INFO yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz dolar kuru ile ilgili beklentilerini paylaştı.

Geçtiğimiz yılın kasım ayından bu yana yüzde 20 değer kaybederek 7.90 TL’ye kadar düşen dolar kuru 10 yıllık ABD tahvil faizi yüzde 1,60'a kadar yükselmesiyle yeniden bir yükseliş trendine girdi. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününü teknik ve psikolojik açından oldukça önemli bir seviye olan 7.50 TL barajının üzerinde kapatan dolar kuru yeni haftanın ilk işlem gününe de yükselişle başladı. Dolar kuru gün içerisinde 7.65 TL’ye kadar arttı.

"ARTIK DOLAR KURU 7.50 TL’NİN ALTINA DÜŞMEZ"

Son fiyat hareketlerinin ardından INFO yatırım Genel Müdür Yardımcısı Mert Yılmaz dolar kuru ile ilgili beklentilerini paylaştığı bir video yayımladı.

Mert Yılmaz dolar kuru ile ilgili önemli tespitlerde bulunurken Türk Lirası’ndaki değer kaybının küresel ölçekte gerçekleşen haber akışlarının yanı sıra hükümet tarafından bahsedilen reform söylemlerinin gerçekleşmemesinin de etkili olduğunu belirti. Mert Yılmaz dolar kurunda artık 7.50 TL’nin altında bir fiyat hareketinin gerçekleşmemesinin zor olduğunu öne sürerken şunları ifade etti:

"Dolar kurunun 7.50’nin altına gelmemesi gerektiğini defalarca söylemiştim. Geldiğimiz noktada bir kaç tane dolar kuru ile ilgili önemli tespiti kendi açımdan söyleyeyim. 7.50 TL’nin altında bir dolar kuru görmemiz neredeyse yok denecek kadar azaldı. Burada iki tane kritik seviye var. Bunlardan bir tanesi 7.55 TL seviyesi, eğer bu seviyenin üzerinde bir dolar / TL hareketi devam ederse önce 7.61 var orası da aşılırsa 7.80 TL’ye kadar bir dolar hareketi beklemek teknik açıdan mümkün. Yıl sonu dolar kuru kapanışının 7.43 olduğunu ve geçen sene kasım ayında dolar kurunun 8.50 TL’ler de olduğunu unutmamak lazım. Bence rasyonel olmayan fiyatlama 7 TL’nin altındaki fiyatlamaydı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.