Dolar kurunda sert hareketler olabilir

Dolar kurunda sert hareketler olabilir

Dolar kurunda son dönemlerde yaşanan aşağı yönlü eğilim dikkat çekiyor. Dolarda düşüş eğilimi devam ederken ekonomist Murat Sağman'dan dikkat çeken bir dolar tahmini geldi.

Piyasa uzmanı Murat Sağman piaysalarda yaşanacak gelişmelerle ilgili  değerlendirmelerde bulundu. Sağman katıldığı bir yayında dolar kurunu tetikleyebilecek etkenlerle ilgili konuştu. Uzman isim piyasanın seyrini değiştirebilecekgelişmelerle ilgili şunları paylaştı:

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

Dr. Artunç Kocabalkan'ın sosyal medya platformunda tahminde finans uzmanı Murat Sağman piyasalara değindi. Sağman, konuşmasında ilkin olarak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kapsamında alabileceği faiz kararlarına yer verdi. Uzman isim faiz Merkez Bankası toplantısında faiz indirimi beklediğini bildirdi. Merkez Bankası Başkanı Şahap kavcıoğlu'nun faiz indirimi istediğini söyledi. Sağman, piyasalardan istediği etkiyi göremediğinin altını çizdi.

MURAT SAĞMAN'DAN DOLAR TAHMİNİ

Sağman, para piyasalarının Naci Ağbal'ın görevden alınmasına aşırı sert tepki verdiğine dikkat çekti. Uzman isim bu sebepten dolayı da faizlerin indirilemediğini dile getirdi. Faiz indirimi için sonbahar dönemine vurgu yapan Sağman aynı dönemde dolar kurunda sert hareketler olabileceğini söyledi. Sağman yaptığı değerlendirmede ABD doları içinde tahminde bulundu “ Dolarda risklerin hem içeride hem dışarıda eylül ayı içerisinde çıkabileceğini, Ağustos ayında dolar kurunda çok fazla hareket olmayacağını düşünüyorum. Dolarda teknik açıdan 8.50 TL gibi çok sağlam bir destek var. Yukarıda ise 8.60 – 8.70 TL’yi direnç olarak sayabiliriz” dedi.

Piyasa uzmanı Sağman, değerlendirmesinde dolar kurunun şu dönemde sindire sindire yükseldiğini vurguladı. Bu durumu çok tehlike arz ettiğini Sağman, turizmden gelecek gelirlerin bu sorunun önüne geçilebileceğini ifade etti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.