Dolar kuru düşecek mi? Ünlü ekonomistten dikkat çeken açıklama

Dolar kuru düşecek mi? Ünlü ekonomistten dikkat çeken açıklama

Merkez Bankası Başkanı'nın değişmesi ve Berat Albayrak’ın istifasının ardından dolar kurunda bir miktar düşüş yaşanıyor. Ekonomist Atilla Yeşilada, dolardaki durumu anlattı.

Yanlış ekonomi politikası ve tüketime dayalı ekonomi politikası nedeniyle Türk Lirası yabancı para birimleri karşısında değer kaybediyor.

EN son olarak geçtiğimiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kararıyla Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, görevden alınmış yerine Naci Ağbal atanmıştı.

SÜRPRİZ İSTİFA

Merkez Bankası’nda yapılan atamadan kısa süre sonra aniden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Instagram hesabından istifa ettiğini duyurdu. 24 saatten fazla süren belirsizliğin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Ofisinden yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Albayrak’ın istifasını kabul ettiği duyuruldu. Bu açıklamanın adından Albayrak’ın yerine Lütfi Elvan atandı. Albayrak’ın yerine gelen Elvan, ilk açıklamasında "Ekonomi politikalarımızın esası, büyüme ve istihdamı artırma amacıyla uluslararası normlara uygun, şeffaf, öngörülebilir, hesap verebilir politikaların tasarımı ve uygulanmasının sağlanmasıdır" dedi.

DOLAR KURU DÜŞECEK Mİ?

Albayrak’ın istifa vermesinin ardından 8.5’leri aşan dolar kurunda düşüş başladı. Dolar kuru 8’lere kadar düşerken sonra tekrar 8,3’lara kadar yükseldi. Dolar kuru 8,16 ile kapattı.

DOLAR KURU YORUMU

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, katıldığı bir yayında dolar kuru ile ilgili konuştu.  Atilla Yeşilada 3 neden dolayısı ile dolar kurunun düşe bileceğini söyledi. Yeşilada, öncelikle koronavirüs pandemisi ile ilgili yeni bir aşının test edildiğini ve bu aşının artık insanlar üzerinde faydalı olduğunu söyledi. Yeşilada, Berat Albayrak’ın istifasının da piyasalar olumlu yansıdığını söyledi. Yeşilada üçüncü olarak da Naci Ağbal’ın da Merkez Bankası’nın başına getirilmesinin olumlu bir gelişme olduğunun altını çizdi.

DOLAR KURU NE OLACAK?

Yeşilada, dolar kurunun yukarıdaki 3 olumlu gelişmenin ardından ayın 19’na yani Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısına kadar Türk Lirasının dolar kuru karşısında değer kazanacağını söyledi. Yeşilada, eğer ayın 19’unda faiz arttırlmaz ise ‘’yeniden 9-10’a gideriz’’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum