Dolar kuru bugün yine zirvede!

Dolar kuru bugün yine zirvede!

Seçimler sonrası yeniden fırlayan Dolar kuru sonrası Türk Lirası'nın değer kaybı devam ediyor. Bugün dolar TL kuru 21 TL'ye yaklaşarak yeni günde yeni zirve yaptı. Euro TL kuru da aynı şekilde...

Seçimlerin ardından Türk Lirası'nın değer kaybı devam ediyor. Bugün dolar/TL 20.82 seviyesine çıkarak tarihi rekorunu kırdı. Euro/TL ise 22.66 seviyesine gelerek yeni bir zirve yapmış oldu.

Türkiye'deki ekonomik krizin ana nedeni olan fahiş dolar kuru ve euro kuru artışı, 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinin ardından hızlanarak devam ediyor. Ekonomi yönetiminin döviz kurunu kontrol altına almak için uyguladığı politikalara rağmen Türk Lirası'nın değer kaybı bir türlü durdurulamıyor. Dolar TL kuru ve euro kuru 1 Haziran Perşembe gününe tarihi zirvelerini yenileyerek başladı.

DOLAR GÜNE YENİ ZİRVEYLE BAŞLADI: 20,82 TL

Geçtiğimiz hafta 20 TL'yi aşarak tarihi bir rekora imza atan dolar, 1 Haziran Perşembe günü itibarıyla 20,8284 seviyesine yükselerek yeni bir tarihi zirve kaydetti. Dolar TL kuru saat 08.40 itibariyle 20.75 seviyesinde işlem görüyor.

EURO KURU REKOR TAZELEDİ: 22,66 TL

Kısa süre önce ilk kez 22 TL seviyesini geçen euro da, bugün tarihi rekorunu tazeledi. Euro/TL, sabah erken saatlerde 22,6666 seviyesini gördü. Euro TL kuru saat 08.40 itibariyle 22,39 TL seviyesinde geziyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.