Dolar kuru BDDK’nın swap hamlesiyle sert düştü!

Dolar kuru BDDK’nın swap hamlesiyle sert düştü!

Dolar kuru BDDK yabancı bankalarla swap limitlerini esnetmesi haberiyle tekrar düşüşe geçti.

Dolar kuru Merkez Bankası Başkanlığı’ındaki görev değişikliği ve Hazine Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası üzerine son ayların en sert düşüşünü gerçekleştirdi. 8.56 seviyelerinden 8 TL seviyelerine kadar düşen dolar kuru peşinden gelen alımlarla yeniden 8.40 TL seviyesine kadar yükseldi. Kur yeni günün ilk işlem  saatlerinde 8.20 TL seviyelerindeyken BDDK’dan gelen açıklamayla yeniden sert bir şekilde aşağıya çekildi.

BDDK’dan bu sabah yabancı bankalarla yapılan swap işlemlerinde limitleri artırıldı açıklaması geldi. Alınan bu kararla bankaların Türk Lirası satım yönündeki işlem tutarlarının yasal özkaynak oranları yükseltildi.

BDDK'NIN SWAP HAMLESİ DOLAR KURUNU 18 KURUŞ DÜŞÜRDÜ

Düzenlemeye göre, vadesine 7 gün kalan işlemlerde sınırlama yüzde 2'den 5'e çıkarıldı. 30 gün kalan işlemlerde limit yüzde 5'ten 10'a, 1 yıl kalan işlemlerde ise yüzde 20'dan 30'a yükseltildi. Karar sonrası dolar/TL sert düşerek 8.19'dan 8.08'e kadar çekildi.

BDDK’nın bu hamlesinden sonra dolar kurundaki düşüş 12 kuruşa kadar çıktı. Dolar kuru  8.08’e kadar düşerken şu sıralarda 8.0930 TL seviyelerinde seyrediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.