Dolar haftaya rekorla başladı

Dolar haftaya rekorla başladı

Dolar/TL, yeni haftaya rekor kırarak 21 seviyesinin üstünde başladı.

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığını devralmasının ardından dolar/TL kuru, yeni haftada rekor kırarak 21 seviyesinin üstünde başladı.

Geçtiğimiz haftayı 20,90 seviyelerinde kapatan dolar/TL kuru yeni haftanın ilk gününde tarihi zirvesini gördü.

Kur haftaya rekorla başlayarak 21,15 seviyesine yükseldi ve sonrasında 21,10 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL ise 22,64 seviyesine yükseldi.

ŞİMŞEK’TEN İLK AÇIKLAMA

Dolar/TL, 21 seviyesinin üzerinde rekor seviyede güne başlarken piyasa enflasyon verileri ile Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve başlayan Mehmet Şimşek’e eşlik edecek ekonomi kadrolarının açıklanmasını bekliyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yeni kabineyi haftasonu açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olurken Hazine’ye uluslararası kabul görmüş ekonomi politikalarıyla öne çıkan Şimşek geldi.

Şimşek göreve geldikten sonraki ilk açıklamasında “Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeceği kalmadığını” söyledi.

Hükümetin, 2021 Eylül’de başlayan keskin faiz indirimleriyle fiiliyata geçen düşük faiz, yatırım odaklı kredi ve cari fazla politikası, cari fazlaya yol açmadığı gibi enflasyonu 24 yılın zirvesine çıkardı, alım gücünün ve döviz rezervlerinin keskin bir şekilde düşmesine sebep oldu.

Hükümetin son yıllarda izlediği ekonomi politikalarının topyekün değişiklik getirebileceği için Şimşek’in kabinede olup olmadığı ve ne kadar hareket kabiliyetine sahip olacağı piyasada yakından izleniyordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.