Dolandırıcılarının son kurbanı Konya'da yaşayan Suriyeli genç oldu

Dolandırıcılarının son kurbanı Konya'da yaşayan Suriyeli genç oldu

21 yaşındaki Suriyeli Muhammed El Hamşo telefon dolandırıcılarının son kurbanı oldu. Çekilişle telefon kazandınız yalanına inanan Suriyeli genç toplam 22 bin TL'sini dolandırıcalara kaptırdı

Konya'da yaşayan 21 yaşındaki Suriyeli genç dolandırıcıların son kurbanı oldu. Sosyal medya üzerinden Suriyeli Muhammed El Hamşo'ya ulaşan Ulaş Ç. Isimli şahıs "Tebrik ederim çekilişten telefon kazandınız. Kazandığınız telefonun değeri 27 bin TL. Normalde hediyenizi gönderebilmem için 1600 TL yerine ilk kez kazandığınız için 420 TL meblağ ödemeniz gerekiyor" diyerek, para talebinde bulundu. Suriyeli genç de dolandırıcılarının bu talebini yerine getirdi. Fakat dolandırıcıların para tuzağı yeni başlamıştı.

PARA TALEPLERİNİN ARDI ARKASI KESİLMEDİ

Dolandırıcılar Suriyeli gençten yeni paralar istemeye devam etti. Hamşo, dolandırıldığını ilk başlarda anlamadığını belirterek, şunları söyledi: "Daha sonra kargo şirketiden aradığını belirten bir kişi telefonun Kıbrıs’tan geldiği için gümrük ödemesinin bulunduğu, bunun için 1870 TL ödemeniz gerekiyor. Bu parayı yatırdıktan sonra Kargo şirketinden tekrar arayan kişi Şans Oyunları Vergisi adı altında 3 bin 267 TL istediler. Bunu da yatırdıktan sonra, aynı kişi üçüncü kez arayarak bu seferde KVK ve KASGO bedeli talep etti. Bu rakam 4 bin 752 TL. Bunu da yatırdıktan sonra görüşmelere üçüncü kişi dahil oldu.

adsiz-010.jpg

İKİ DEFA 6 BİN 770 TL PARA İSTEDİLER
Devreye giren kişi beni tebrik ettikten sonra benden 6 bin 770 TL depozito parası talep etti. Bunu da yatırdıktan sonra, gönderdiğiniz hesap ile fatura hesabı uyuşmadığı için bu para olmadı. Yeniden 6 bin 770 TL talep etti. İkinci kez aynı parayı yatırdım. Sebebi, paranın bana geri döneceğini söyledikleri için. Daha sonra, Yine olmadı deyip bir kez daha benden 6 bin 770 TL istediler. Bende bu parayı yatırmayacağımı söyleyince bana whatsapp’tan üzerinden resmi kurum logolu bir yazı gönderdiler" dedi.

adsiz-tasarim.png

OTURUM İZNİNİ İPTAL ETTİRMEKLE TEHDİT ETTİLER

Dolandırıcılar para taleplerinin ardından Suriyeli genci oturum iznini iptal ettirmekle tehdit etti. Hamşo, daha sonra başına gelen olayları şu şekilde anlattı: "Eğer parayı ödemezsem babamın Türkiye’de kalma izninin iptal edileceği, hatta sigortasının iptal edilip Türkiye’den gönderilebileceği, avukatlarının mahkemeye vererek 38 bin 250 TL tazminata mahkum edileceği bildirdi. Ayrıca bu davada 10 bin TL avukat masrafı çıkarak bunu da kendilerinden devletin tahsil edeceğini belirmeleri üzerine durumdan şüphelenip durumu Şehit Topel Polis Merkezi Amirliği'ne bildirdim. Karakolda ifademin alınmasının ardından polis soruşturma başlattı. Tek isteğim suçluların yakalanıp, ödediğim yaklaşık 30 bin TL’nin bana iade edilmesi. Çünkü bu paraların yaklaşık 22 bin TL’sini sağdan soldan borç alarak yatırdım."

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum