Doğru Adım ette iddialı

Doğru Adım ette iddialı

Doğru Adım Hareketi ile Et ve Et Ürünleri İmalatı Komitesi adı altında KTO seçimlerine katılacaklarını açıklayan 4. Komite Başkanı Yasin Danış, sektörün sorunlarının çözümü noktasında çalışma yaptıklarını açıkladı

Konya Ticaret Odası seçimi hazırlıklarını tüm hızıyla devam ettiren Doğru Adım Hareketi, Et ve Et Ürünleri İmalatı Komitesi’yle önemli projeleri gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Doğru Adım Hareketi ile Et ve Et Ürünleri İmalatı Komitesi adı altında Konya Ticaret Odası seçimlerine katılacaklarını açıklayan 4. Komite Başkanı Yasin Danış, sektörün içinde bulunduğu durum ve sorunlarıyla ilgili olarak basın toplantısı yaptı. Doğru Adım Hareketi Merkezi’nde gerçekleştirilen basın toplantısında Yasin Danış, Konya’nın, tarım ve hayvancılık sektörü ile geçimini sağlayan Türkiye’nin toprak bakımından en büyük ili olduğunu anımsattı. Mera ve otlak alanları bakımından önemli bir potansiyele sahip olan Konya’nın maalesef hayvancılıkta istenilen noktada olmadığını vurgulayan Yasin Danış, beslenmede temel bir işleve sahip olan hayvancılık sektörünün, ekonomide çeşitli sektörlere hammadde temini ile de günümüzde halen önemini korumaya devam ettiğine işaret etti.
TİCARET ODASI, HİÇBİR ÇALIŞMA SERGİLEMİYOR
Hayvancılık sektörünün yiyecek, tekstil, deri kozmetik ve ilaç sanayilerinde ham madde olarak kullanılmasının milli gelire ve sosyal refaha katkısının önemini göstermeye yettiğini ifade eden Yasin Danış, ayrıca hayvancılığın sürekli istihdam olanakları yaratarak özellikle de kırsal nüfusun yerinde kalmasına ve kentlere olan göçleri azaltmak gibi sosyal katkısı da bulunduğunu söyledi.
Ancak et ve et ürünlerinde bu kadar potansiyel bir sektörün ciddi anlamda sıkıntıları olduğuna dikkat çeken Yasin Danış, şöyle devam etti: “İlimizde faaliyet gösteren hayvancılık işletmelerinin genelde küçük ölçekli geleneksel aile işletmeleri şeklinde olması hem üretim maliyetlerini artırmakta, hem de üretim kalitesini iyileştirmeye yönelik faaliyetleri sınırlandırmaktadır. Bu sorunun çözümü ancak geniş ölçekte modern üretim yapan işletmelerin il bazında kamu kuruluşları tarafından çeşitli desteklerle teşvik edilmesiyle sağlanır. İşletmelerin ölçeği küçük olduğu için bazı tarımsal makine-teçhizatın verimli kullanılamadığı da ortada.”
Bu sıkıntıların giderilmesinde Ticaret Odası’nın aktif olarak faaliyet göstermesi gerektiğinin altını çizen Yasin Danış, ancak bu güne kadar böyle bir çalışma söz konusu olmadığı gibi sektörün hiçbir alanında da çalışma sergilenmemesinin düşündürücü olduğunu gözler önüne serdi.
TİCARET ODASI DUYARLI OLURSA SIKINTILAR AŞILACAK
Ticaret Odası seçimlerinde üyelerin de teveccühü ile sorunların çözümü noktasında gereken çalışmaları sergileyeceklerini dile getiren Yasin Danış, yapacakları çalışmaları şöyle anlattı: “Öncelikli olarak; hükümetin ülkemizde et ve et ürünlerinin ucuz girdi maliyetleriyle desteklenmesini sağlayacağız. Düşük faizli kredi oranları, dış ticarette ürünlerin korunması, teşvik ve primlerle bu sektörün mutlaka desteklenmesi gerekir. Hayvansal gıda ürünlerinde yaşanan fiyat artışlarının nedenleri kişi başına düşen et ve süt tüketimi gelişmiş ülkelerin çok altında olan ülkemizde, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi üretim artışının, tüketim düzeyi ile paralel gitmemesi ve bunun sonucunda da arz-talep dengesinin olumsuz etkilenmesidir. Evet, dile getirdiğimiz bu sıkıntıların çözümü noktasında Ticaret Odası’nın gerçekten biraz duyarlı olması ve sorunlara eğilmesi durumunda bazı sıkıntılar aşılacaktır. Bizler sorunların çözümü noktasında çalışmalarımızı yaptık. Üyelerimizin de teveccühünü alarak Konya’da et ve et ürünlerindeki sıkıntıları gidereceğimizi belirtiyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.