Doğan ailesinden TSKGV’na destek.

Doğan ailesinden TSKGV’na destek.

Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı'na (TSKGV) bağışta bulunan Gürcü Doğan’a madalya ve berat belgesi verildi.

TSKGV Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, Gürcü'yü evinde ziyarette bulunarak altın madalya ve beratını takdim etti. ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, İŞBİR, ASPİLSAN gibi şirketlerin TSKGV'nin şirketleri olduğunu ifade eden Piyade, "Tamamı bu vakıf bağışlarla kurulmuş. Sağ olsun, milletimizin hem gönlü hem bazılarının cebi zengin. Buraya geliş nedenimiz, bize çok ciddi bağış yapan, katkı sağlayan Gürcü teyzemizi görmek, onu tanımak ve madalyasını takdim etmek. O gururu beraber yaşamak için buradayım. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Uzun yıllar Konya’da görev yaptım Konya halkı her zaman yardım severliği ve vatan sevdasıyla ön pilana çıkmış aziz bir şehirdir” dedi. Bağışçılar sayesinde TSKGV'nin hızla büyüdüğünün altını çizen Piyade, şunları kaydetti: "Şu anda vakfa bağlı 61 şirketimiz var. Bunlardan 6'sının sahibiyiz, diğerlerinin ortağıyız. Şirketlerimizin şirketleri var. Bağışçı sayımız son 4 yılda ciddi arttı. 30 yıldaki bağışçı sayımız 28 bin iken son 4 yılda 160 bin kişi ilave yaptık. Bu ciddi bir rakamdır. 4-5 yıl önce savunma sanayisindeki projelere yılda 40-50 milyon lira bütçe aktarılırken bu yıl ve önümüzdeki yıl 701 milyon liraya yakın para aktarmayı hedefliyoruz."

adsiz-002.jpg

Ziyarette duygu dolu anlar yaşayan Gürcü Doğan, şunları söyledi: “Türkiye’nin kalkınabilmesi için bu yardımda bulanmak istedim. Vatanımızı çok seviyoruz inşallah milletimiz her daim var olur. Asker evlatlarımın hepsinin gözlerinden öpüyorum inşallah ayaklarına taş değmesin. Kocam rahmetli yıllarca çalıştı bizim paramızda hiç haram bulunmaz inşallah yardımlarımız Türk Silahlı Kuvvetlerini hayırlı olur inşallah büyük faydalar sağlar. Vatanımıza her şey feda olsun.”

Takdim programına TSKGV Genel Müdür Vekili Sadık Piyade, Karatay Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yasin Keskin, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Gürcü Doğan’ın oğlu ve torunları katıldı.

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.