Doğalgaz ile ilgili korkutan iddialar!

Doğalgaz ile ilgili korkutan iddialar!

Korkutan açıklamalar da peş peşe geliyor. Gazday Genel Müdürü Mehmet Doğan, “Tuz Gölü'nde 5 günlük gaz stoğunun kaldığını, Eski BOTAŞ Genel Müdürü Gökhan Yardım da 8 günlük rezervin kaldığını iddia etti

İran Milli Gaz Şirketi'nin Türkiye'ye doğal gaz iletimini 10 gün süreyle durdurduğunu açıklamasının ardından Türkiye'yi saran soğuk hava dalgası, kesintinin evlere varıp varmayacağı sorusunu da akıllara getirdi. Gazday Genel Müdürü Mehmet Doğan, "İran gazı kesmese de doğalgaz sıkıntısı yaşayacaktık" açıklamalarında bulundu. Doğan, depolardaki gazın yaz aylarında kullanıldığını da iddia etti. Doğan’a göre, depolardaki gaz, fiyatların yaz aylarında çok arttığı için yüksek fiyattan gaz almamak adına depolardaki gaz tüketildi.

SANAYİDE BÜYÜK BİR KRİZ YAŞANIYOR!

Doğan, "Birincisi evlere gelmeden evvel zaten sanayide büyük bir kriz yaşanmakta. Sanayicinin gazı kesildi arkasından da elektrik kesintileri yaşandı. Bu yüzden sanayicilerin işleri çok zor ciddi bir zarar söz konusu. Böyle durumlar için acil eylem planı olmalı ve biz bu krize acil eylem planımız olmadan geldik. Bana kızan arkadaşlar var 'acil eylem planımız var' diye. Bu mu acil eylem planı? Sanayicilerin gazını kesin fikrini sokaktaki adam da söyler" dedi.

5 GÜNLÜK GAZ STOĞUMUZ KALDI İDDİASI!

Doğan, Tuz Gölü'nde 5 günlük gaz stoğu kaldığını ifade ederek, "Şeffaflık Platformu diye bir platform var. Halka açık bilgiler orada yayınlanıyor. Dün baktığımda Tuz Gölü değerleri kapatılmıştı. Yani Tuz Gölü'nde ne kadar gaz olduğuna dair bilgi paylaşıma kapatılmıştı. Bu gün itibariyle 5 günlük rezervimiz kalmış durumda. Bitmesi sorun değil ama çözüm bulunmalı. Çünkü İran'dan zaten gaz gelmiyor eğer Tuz Gölü'nde de gazımız biterse Denizli'ye kadar gaz götürme şansımız kalmayacak" ifadelerini kullandı. Kayseri, Konya üzerinden Denizli'ye kadarki alanda evler çok kritik. O bölgede büyük sıkıntılar yaşanabilir" şeklinde konuştu.

KORKUTAN BAŞKA İDDİA: 8 GÜNLÜK REZERV KALDI

Eski Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) Genel Müdürü Gökhan Yardım ise Türkiye'deki gaz rezervinin önemli bir kısmının depolandığı Tuz Gölü sahasında 8 günlük rezervin kaldığını iddia etti. Yardım, kısa vadeli sorunun kamuoyunun bildiği İran gaz tedariğinin kesilmesi ve aşırı talep artışından kaynaklı olduğunu, bu şartlar ortadan kalkmadan da mevcut dengesizliğin giderilemeyeceğini söyledi.

VATANDAŞLAR: BU GÜNLER İYİ GÜNLERİMİZ!

Vatandaşlar doğal gaz kesintisi haberine tepki gösterdi. Tülay Genç Dayıbaş isimli bir vatandaş, “Üretmeden tüketirsek, olacağı buydu” dedi. Sinan Rahatlık isimli bir vatandaş da tepkisini “Sobaları kurup yakarız, sıkıntı yok” diyerek dile getirdi. Adem Demirci isimli bir vatandaş da “Demek ki kendi kendine yeten bir ülke değilmişiz. Oysa bize okullarda hep kendi kendimize yeten bir ülke olduğumuz öğretilmişti” şeklinde konuştu. İbrahim Eren Ganioğlu isimli vatandaş ise “Sanayide sıkıntı yok şu an için. Gazı kesmediler şu an konutlarla alakalı bir problem var ama çözerler, soğukta bırakmazlar sanmıyorum” diye konuştu. İsmail Sudan da “İran'a parası ödenememiş. İran da gazı kesmiş. Doğruysa bunlar iyi günlerimiz Vatandaşlar da çıkan haberler sonrası kafa karışıklığı yaşadığını aktardı.

KONUNUN MUHATAPLARI GERİ DÖNÜŞ YAPMADI

Merhaba Gazetesi iddialar ile ilgili konunun yetkili isimlerini de aradı. Yetkili isimler, programlarının yoğunluğu sebebiyle sorularımızı yanıtlamadı. Tuz Gölü'nde 5 günlük gaz stoğu kaldığı iddiaları vatandaşın aklını kurcalamaya devam ediyor.

MESUT TURAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum