Doğalgaz faturası bu yöntemle yüzde 70 daha az geliyor! İşte çok pratik tavsiye

Doğalgaz faturası bu yöntemle yüzde 70 daha az geliyor! İşte çok pratik tavsiye

Türkiye'de tasarrufun önemi son yıllarda daha çok anlaşıldı. Doğalgaz faturasını yüzde 70 düşüren yönteme vatandaş sıcak bakıyor.

Dünya genelinde etkisini artıran küresel ekonomik kriz birçok değişime sebebiyet verdi. Eskiden bolluk içinde yaşayan insanlar şimdilerde tasarruf etmenin yollarını araştırmaya başladı. Türkiye'de ekonomik krizin şiddeti diğer ülkelere göre kat ve kat daha fazla. Durum böyle olunca vatandaş nasıl tasarruf edebileceğini araştırıyor.

dogalfaz.jpeg

BU YÖNTEMLE DOĞALFAZ FATURASI 1400 LİRA AZ GELİYOR

Özellikle kış aylarında artan doğalgaz faturalarına çözüm aranıyor. Bu yıl çok soğuk geçmeyen kış aylarında bile doğalgaz faturaları 2 bin lirayı gördü. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre doğalgaz faturasında yüzde 70 tasarruf mümkün. Örnek vermek gerekirse, anlatılan yöntem uygulanmadan önce 2 bin lira gelen fatura bu yöntemin ardından 600 liraya geriliyor.

petek.jpg

15 MİLYAR DOLAR ENERJİ TASARRUFU MÜMKÜN

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan doğru yalıtım ürünlerinin uygulanmasıyla 15 milyar dolarlık enerji tasarrufu gerçekleştirebileceğini belirtti. Araştırmalara göre Türkiye'deki yapıların yüzde 80'inde yeterli yalıtım olmadığı tespit edildi.

yalitim.jpeg

Geçen yıl sıfır enerjili bina standartlarının da belirlenerek yayınlandığını ifade eden Turan, "Şu an hiç yalıtımı olmayan bir binayla neredeyse sıfır enerjili bir standartla yalıtım yapılan bir bina arasında yüzde 70'e kadar bir enerji tasarrufu oluşuyor" değerlendirmesinde bulundu. Yani ısı yalıtımı doğru yapılan bir binada yüzde 70 enerji tasarrufu mümkün.

Kaynak:Haber Merkezi