Doğa Koruma ve Milli Park çalışmaları

Doğa Koruma ve Milli Park çalışmaları

Karaman Çevre ve Orman Müdürü Ahmet Duran, 2008 yılında yapılan doğa koruma ve milli park çalışmalarını değerlendirildi.

Duran, müdürlük hizmet binasında düzenlediği toplantıda, usulsüz avlanırken yakalanan 19 avcı hakkında yasal işlem yapıldığını, kullanılan 3 adet av tüfeği ve 36 adet av hayvanına el konulduğunu belirtti. Kaçak avlananlara toplam, 6 bin 596 TL idari para cezası uygulandığını ifade eden Duran, kış şartlarında Anadolu yaban koyunları, yılkı atları ve diğer yaban hayvanlarına yem takviyesi yapıldığını kaydetti.
Duran, 3 adet Avcı Eğitim Kursu düzenlediklerini ifade ederek, '''Toplam 445 avcı eğitilmiş ve 195 adet Avcılık Belgesi ile 820 Adet Avlanma İzin Pulu verilmiştir. Av turizmi kapsamında Ermenek'te 11 yabancı avcının katıldığı yaban domuzu sürek ve Bek Avı organizasyonu gerçekleştirilmiştir. Bu organizasyonda 10 bin 400 TL gelir elde edilmiş ve bunun 2 bin 500 TL'si avlanmanın yapıldığı Pamuklu, Kışla, Çavuş ve Elmayurdu Köy tüzel kişiliklerine katkı payı olarak verilmiştir'' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.