Diyanet ‘kerbelâ’ Albümü Hazırladı

Diyanet ‘kerbelâ’ Albümü Hazırladı
Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl ilk kez Muharrem ayına özel ‘Kerbelâ - Biz Hüseynîlerdeniz” albümü hazırladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl ilk kez Muharrem ayına özel ‘Kerbelâ - Biz Hüseynîlerdeniz” albümü hazırladı. Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Ahmet Özhan’ın seslendirdiği albümde 14. yüzyıldan günümüze kadar yazılan ve bestelenen Mah-ı Matem Kerbela ilahileri yer alıyor.
Muharrem ayına özel olarak 2 CD halinde piyasaya sürülen eserde yer alan beste ve güfteler özel bir komisyon tarafından titizlikle seçildi. Aralarında Alvarlı Efe ve Aşık Yunus’un da bulunduğu Hayrullah Taceddin Efendi, Pir Hasan Sezâi, Aşık Hayrani, Pir Dede Ömer Ruşeni, Osman Hulusi Darendevi, Fasih Dede gibi pek çok ünlü güftekârın eserlerine yer verilen çalışmada 37 ilahi bulunuyor.
Muhayyer Kürdi ve Hüseyni ilahilerin seslendirildiği albüm için içerisinde Güftelerin yanı sıra notaların da bulunduğu özel bir de kitapçık hazırlandı. “Kerbelâ - Biz Hüseynîlerdeniz” albümüne tüm müftülüklerden ve Diyanet yayın satış bürolarından ulaşılabilecek.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.