Dışa açılan kapı görenleri şaşırtıyor
Yayınlanma:
Konya’da bazı garip yapılar bulunuyor. Bu yapıların hangi amaçla inşa edildiği, kullanıldığı da akıllarda soru işareti bırakıyor.
Konya'nın Sahibiata Mahallesi Başaralı Caddesi üzerinde bulunan binadaki dışa açılan kapı görenlerin dikkatini çekiyor. İkinci katta yer alan kapının neden yapıldığı, neden iç kısma değil de dışarıya açıldığı ise merak konusu oldu. Kapıyı görenler, ‘mühendislik harikası’ olarak yorumladı.
Konya’da bazı garip yapılar bulunuyor. Bu yapıların hangi amaçla inşa edildiği, kullanıldığı da akıllarda soru işareti bırakıyor.
Bunun son örneği Sahibiata Mahallesi Başaralı Caddesi üzerinde yer alan altında dükkân bulunan 3 katlı bina oldu. Binanın ikinci katında dışa açılan kapı yer aldı. Evliyahan Apartmanı’ndaki kapı vatandaşlar tarafından garipsendi.
Kaynak:Mehmet Ali Nurullahoğulları
Konya





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.