Dış ticaret haddi eylülde arttı
TÜİK, Eylül 2023 dönemine ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
Buna göre; ihracat birim değer endeksi, eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,2 azaldı.
Endeks, bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 0,7 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 12,4 azaldı, yakıtlarda yüzde 11,2 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 0,3 arttı. İhracat miktar endeksi, eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,7 arttı.
Endeks, bir önceki yılın aynı ayına göre gıda, içecek ve tütünde yüzde 6,6 arttı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 14,1 arttı, yakıtlarda yüzde 13,5 arttı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 4,2 azaldı.
İthalat birim değer endeksi, eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,1 azaldı.
Endeks, bir önceki yılın aynı ayına göre, gıda, içecek ve tütünde yüzde 8,4 azaldı, yakıtlarda yüzde 43,4 azaldı, ham maddelerde (yakıt hariç) yüzde 18 azaldı, imalat sanayinde (gıda, içecek, tütün hariç) yüzde 5,6 azaldı. İthalat miktar endeksi, eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,1 arttı.
HABER MERKEZİ





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.