Diplomalı işsizlerin dramı

Diplomalı işsizlerin dramı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Adem Eyüpoğlu, kendisi gibi milyonlarca gencin dramını kaleme alarak Adem Eyüpoğlu, Üniversite mezunu çaycı aranıyor kitabını yazdı

Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunu Adem Eyüpoğlu, kendisi gibi milyonlarca gencin dramını kaleme alarak Adem Eyüpoğlu, ‘Üniversite mezunu çaycı aranıyor’ kitabını yazdı. Yazar kendi gibi aynı dramı yaşayan pek çok diplomalının ise petrol istasyonlarında, bulaşıkçıda, pazar tezgahlarında, tarlada mevsimlik içi olarak çalıştığını fark etmiş. Bu durumdan yola çıkan Eyüpoğlu, kalemi eline alma vaktinin geldiğine karar verdi ve ve ortaya ‘Üniversite mezunu çaycı aranıyor’ kitabı çıktı. Kitabın adı ise gerçek bir ilandan alıntı yapıldı. Üniversiteyi bitirip iş aramaya koyulan yazar, bir çay ocağında ‘üniversite mezunu çaycı aranıyor’ ilanını görünce durumun ne kadar vahim bir hal aldığının farkına varmış. Bu büyük soruna gündeme getirmek ve diplomanın sadece bir kağıt parçasından öteye gidemediğine dikkat çekmek için kitap yazmaya karar verdi.

“Kendin için endişelenmelisin” cümleleriyle başlayan kitabı üzerinde yaklaşık 6 yıldır çalışan Adem Eyüpoğlu ‘en değerli eserim’ dediği çalışmasını geçtiğimiz günlerde çıkardı. Alanında yazılmış tek eser olma özelliğini de taşıyan ‘Üniversite mezunu çaycı aranıyor’ kitabı, kampüsten içeri girmeye çalışana da içerden çıkmak için çabalayana önemli uyarılarda bulunuyor.

Kitapsal yayınevi bünyesinde kurulan Moss Kitap’tan çıkan eserde Yunanistan’da başlayan ve bütün dünyaya sıçrayan ‘700 Euro’ kuşağının dramı da anlatılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.