Din görevlileri hedef alınıyor! Bu art niyetin sebebi ne?

Din görevlileri hedef alınıyor! Bu art niyetin sebebi ne?

Din görevlilerini özellikle bu süreçte hedef almanın kimseye bir şey kazandırmayacağını belirten Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, “Bazı kesimler tarafından din görevlilerine haksız ithamlarda bulunuluyor. Bu art niyetin sebebi ne?” dedi

Bazı medya kuruluşları tarafından din görevlileri hedef alınarak yapılan haberler, din görevlileri tarafından tepkiyle karşılandı. Özellikle “Doktorlara yüzde 16, imamlara yüzde 100 zam” başlıklı haber, din görevlileri açısından bardağı taşıran son nokta oldu. Bu haberlere bir tepki de Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç'tan geldi. Koç, pandemi döneminde bazı medya kuruluşlarında ve sosyal medya hesaplarından din görevlilerine haksız saldırılar yapıldığını söyledi. Diyanet çalışanlarının böyle zorlu bir süreçte fedakârca çalıştığını belirten Başkan Koç, diyanet çalışanlarının haksız ithamları hak etmediğini aktararak, “Alınmayan zammı, alınmış gibi göstermeye kimsenin hakkı yok” dedi.

2-4.jpgDiyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç

BU ZAM BAKANLIKTA ÇALIŞAN GASSALLARA YAPILDI

Kamu hastalerinde din hizmeti sınıfında çalışanları kapsayan Covid-19 ek ödeme genelgesi ile Gassalara yapılan zammı bütün Diyanet çalışanlarına yapılmış gibi göstermenin kimseye bir şey kazandırmayacağını dile getiren Koç, şunları kaydetti: “Doktoro yüzde 16, imama yüzde 100 zam manşetleri atıldı. Bu büyük bir manüpilasyondur. Diyanet çalışanları pandemi döneminde kendi görevlerinin yanında vefa destek gruplarında, filyasyon ekiplerinde fedakârca görev aldı. Özellikle sağlık çalışanlarımızın bu dönemdeki fedakâr çalışmalarını takdir ediyor her birene ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Böylesine zor bir dönemde sürekli sağlık çalışanları veya başka meslek grupları ile din görevlilerimizi karşılaştırmak yapılabilecek en büyük yanlıştır. Kaldı ki yapılan zam Sağlık Bakanlığı’ında çalışan gassallara yapılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nda çalışan Din görevlilerine yapılmış bir zam söz konusu değildir.” Yaşanan felaket ve zorlu süreçlerin el birliğiyle aşılacağını, birlik ve beraberliğe zarar verecek her türlü tutum ve davranıştan kaçınılması gerektiğini belirten Diyanet-Sen Konya Şube Başkanı Ali Koç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu süreçte her meslek grubu üzerine düşeni fedakârca yapmaya çalışıyor. Korona virüs ile mücadelede tek ses, tek yürek olduğumuz bir ortamda sürekli diyanet mensuplarına saldırmak, almadıkları zammı almış, Kur'an kursu öğreticilerine söz verilip de verilmeyen ek ders ücretini verilmiş gibi göstermek, iyi niyetle bağdaşmayan durumlardır. Gassallar, ağırlıklı olarak Sağlık Bakanlığı, belediyeler ve üniversiteler bünyesinde görev yapmaktadır. Pandemi sürecinde zorlu şartlarda görev yapan bu kardeşlerimize yapılan ek ödeme zammını tüm Diyanet çalışanlarına yapılmış bir zam gibi göstermeye çalışmak iyi niyetten uzak bir anlayıştır. Diyanet mensuplarımız, başkanından imamına, müezzinine, vaizinden Kur’an kursu öğreticisine kadar bu ülke için üzerine düşeni en iyi şekilde yapmaktadır. Gönül ister ki pandemi sürecini canla başla mücadele ederek yürüten sağlık çalışanlarımıza güzel bir zam yapılsın. Ancak din görevlilerine yapılmayan bir zam üzerinden manipülatif haber ve söylemlerle din görevlilerimizle sağlık çalışanlarını karşılaştırmak yapılabilecek en büyük haksızlıktır ve buna kimsenin hakkı yoktur.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum