Diltaş’ta matematik yarışması düzenlendi

Diltaş’ta matematik yarışması düzenlendi

Özel Diltaş Lisesi, öğrencilerin korkulu rüyası matematik derslerini sevdirmek için Matematik bölümü sınıflar arasında yarışmalarda düzenledi.

Öğrencilere matematiğin sadece dört işlem olmadığını savunan, hayatın her evresinde matematiğin gerektiğinin atını çizen matematik öğretmenleri, yarışmalarda da ilginç sorular sordu.
Özel Diltaş Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda iki haftadır süren yarışmalar dün sona erdi. Lise ve 8. sınıf öğrencilerinin izleyici olarak katıldığı yarışmalarda müzik kulübünün verdiği mini konserde zevkle dinlendi.
Matematik Bölüm Başkanı Evrim Külahcı, “Matematik pozitif bir bilim dalı. Yani sürekli pozitif düşünüp beynimizi çalıştırmanın en iyi yolu. Matematik kişiye doğru düşünmeyi öğretir. Matematikle beynimiz çok çalıştığı için çabuk karar verme yeteneğimizde artar. Bu yarışmalarımızda öğrencilerimizi 9. sınıftan 12. sınıfa kadar olan guruplardan oluşturduk. Sorularımız matematiksel işlemler yapmak değil. Daha çok çabuk düşünüp, algılamaya yönelik sorular seçtik. Son olarak şunu söyleyebilirim ki, “Bütün bilim adamları ve akıllı insanlar matematiği çok iyi olan insanlardır” dedi.
Yarışmaya katılan dört guruptan (OLEY) adlı gurup birinci olurken LEYL@ adlı grup ikinci, TAN-A adlı grup üçüncü, TANKER adlı grup dördüncü oldu. Grupların ödüllerini Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ataman verirken, öğrencilerinin üniversite sınavlarında da aynı performansı göstereceklerini ve Diltaş’ın başarılarına başarı katacaklarına inandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.