Diltaş LGS ve YKS başarısını kutladı

Diltaş LGS ve YKS başarısını kutladı
Diltaş Eğitim Kurumları LGS ve YKS’de derece elde eden öğrencilere plaket verdi. Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bozkurt Ataman, “Kurumumuz sadece bir eğitim yuvası değil, adeta bir kültür hâline geldi” dedi

Diltaş Eğitim Kurumları, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yükseköğretim Kurumu Sınavı’nda (YKS) dereceye giren öğrencilere plaket verdi. Diltaş Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bozkurt Ataman, kurumun 45 yıllık tecrübesi olduğuna dikkat çekerek, “Kurumumuz sadece bir eğitim öğretim yuvası değil, adeta bir kültür hâline gelmiştir. Biz biliyoruz ki bu kültürün en güçlü ilkesi aile yakınlığımızdır. Bu anlayışla hareket ederek Diltaş, artık Konyalıların, Konya halkının adeta bir aile ferdi, Konya'da Diltaş ailesinin temel direği hâline gelmiştir” diye konuştu.

whatsapp-image-2025-07-24-at-16-39-44.jpeg

‘BAŞARI DİLTAŞ’IN GELENEĞİDİR’

Türkiye’nin herhangi bir şehrinde başarıya ulaşan gençlerin güzel hayallere taşıyacak yeni beyinler olarak ortaya çıkmasından büyük mutluluk duyduklarının altını çizen Prof. Dr. Ataman, “Biz en iyilerin Diltaş'ta yetişmesi için ekibimizle birlikte gece gündüz demeden çalıştık, çalışıyoruz ve çalışacağız. 'Başarı Diltaş'ın geleneğidir' sloganımızın tesadüfi olmadığı her sınav döneminde daha büyük harflerle yazılıyor, daha yüksek sesle dillendirmenin gururunu ve hakkını yaşıyoruz. Derece elde eden çocuklarımız Diltaş kültürü ile gözlerini açtılar. Eğitim öğretim gören yaklaşık 3500 öğrencimizin hem akademik, hem sportif hem de kültürel anlamda gelişmeleri için büyük bir çaba sarf ediyoruz” diyerek, bu 3 bin 500 öğrenci sayısı, Türkiye'de yer alan 209 adet kamu ve özel üniversitelerin yüksek lisans eğitimi verdiği öğrenci sayısından fazla öğrenciye sahip olduklarını vurguladı.

whatsapp-image-2025-07-24-at-16-39-44-2.jpeg

‘YENİLİKLERİN MİMARI OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Gelenekleri yaşatırken aynı zamanda yeniliklerin de mimarı olmayı sürdürdüklerini ifade eden Mehmet Bozkurt Ataman, “Geride bıraktığımız her 10 yıllık süreçte yeni bir eğitim yuvasını Konya'ya, Konyalıya kazandırmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz ki bugün dört farklı kampüste eğitim hayatına ve yeniliklerin mimarı olmaya devam etmiş durumdayız” şeklinde konuştu. Verilere göre Türkiye'de yer alan okulların yüzde 85,17'sini geride bıraktıklarını, 3 farklı kampüste Türkiye genelinde başarı oranlarının eşit olduğunu ve tüm eğitim kurumlarımızda aynı başarıyı yakaladıklarını belirten Ataman konuşmasını şu ifadelerle noktaladı: “LGS sonuçlarına göre Konya'da sınava girip Türkiye birincisi olan 29 öğrencimizi, LGS'de ilköğretim okullarından Türkiye birincisi olan 5 öğrencimizi, bir yanlış olan ve yüzde birlik dilime giren öğrencilerimize canı gönülden teşekkür ediyor ve tebrik ediyorum. 12. sınıf öğrencilerimizden 62 adet tıp fakültesi adayı, 164 öğrencimiz mühendislik adayı olmaya hak kazandılar. Eşit ağırlık alanında ise eğitim döneminde öğrencilerimizin 19'u hukuk fakültelerine yerleşebilecek sıralamaları elde etmiştir.”

Kaynak:Mehmet Ali Nurullahoğulları

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.