Devlet hastanesinden randevu alıp gitmeyenlere yeni ceza

Devlet hastanesinden randevu alıp gitmeyenlere yeni ceza

Devlet hastanelerinden randevu almakta zorlanan vatandaşların sorunlarını çözmek için atılan adımlardan biri de randevu aldığı halde muayeneye gitmeyenlerin cezalandırılması oldu. Sağlık Bakanı Koca, MHRS üzerinden alınan ve gidilmeyen randevular için uyg

Özel hastanelerin muayene ücretleri, tahlil ve diğer hizmetlerini maddi olarak karşılamakta zorlanan ve devlet hastanelerinden sağlık hizmeti almak isteyen vatandaşlar, bazı kliniklerde randevu bulamıyor. Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nin kısaltması olan MHRS üzerinden internet marifetiyle randevu oluşturmak isteyenler haftalar hatta aylar sonrasına randevu almak zorunda kalıyor veya hiç randevu bulamıyor. Giderek büyüyen soruna çare arayan Sağlık Bakanlığı bazı önlemler aldı.

Gidilmeyen veya iptal edilmeyen MHRS randevularının oluturduğu yoğunluk için çalışma yaptıklarını kaydeden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, alınan yeni kararların önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini söyledi.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yapan Bakan Koca, büyük şikayet gelen MHRS randevularına çözüm sağlamak için alınan tedbirleri ve uygulanacak cezaları açıkladı. Krize dönüşen konuya ilişkin kalıcı çözümler üretecek çalışmalar yaptıklarını ifade eden Koca, alınan yeni kararlarla bu sorunu çözmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.