Depremzede gençlere sanatla umut oluyor

Depremzede gençlere sanatla umut oluyor

Gaziantepli bir halk ozanının torunu olarak sanatın içine doğan müzisyen Onur Kahvecioğlu, kurduğu Müzikist Derneği ile deprem bölgesindeki müzisyen gençlere umut oluyor.

Saz yapmayı ve saz çalmayı kendi başına öğrenen, şiirlerini besteleyerek seslendiren merhum halk ozanı Yusuf Karataş'ın torunu Onur Kahvecioğlu, müziğe duyduğu ilgi üzerine güzel sanatlar lisesine gitti. Sonrasında üniversitede müzik öğretmenliği bölümünü bitiren Kahvecioğlu, kendi müzik tarzını icra eden bağımsız bir sanatçı olarak yoluna devam etti.

Müziğe herkesin, özellikle köy okullarındaki çocukların erişmesi ve en az bir enstrümanla tanışması için 2017'de Müzikist Derneğini kuran Kahvecioğlu, 33 yaşında genç bir müzisyen olarak dezavantajlı kesimlere müziği ulaştırmak için çıktığı yolculuğu AA muhabirine anlattı.

Kahvecioğlu, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun her kesimini müzik ortak paydasında buluşturduklarını belirterek, "Hem öğrencilere hem öğretmenlere hem de genç bağımsız sanatçılara destek oluyoruz. Müzik eğitiminde bir ekosisteme ihtiyaç var. Bu nedenle kurduğumuz dernekte farklı mesleklerden insanlar var. Herkesin müzik yapabileceğine inanıyoruz." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.