Depremzede aile resmi sahibine gönderdi

Depremzede aile resmi sahibine gönderdi

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Murat Başoğlu'nun yapmış olduğu depremzede ailenin karakalem resmi Karaman Valisi Tuncay Akkoyun'un talimatıyla aileye gönderildi.

6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesine Koordinatör Vali olarak atandı.

Bölgede çalışmalarda bulunan Akkoyun, ilçede çadır kentte kalan ve 2019 yılında şehit olan Mehmet Taşkan'ın Babası Halis ve Annesi Ayşe Taşkan'ı ziyaret ederek fotoğraf çekindi.

Akkoyun ilçedeki çalışmaların ardından bölgeden ayrılarak Karaman Valiliği görevine geri döndü.

Karaman Güzel Sanatlar Lisesi Öğrencisi Murat Başoğlu ise çekilen fotoğrafı görüp etkilenerek kuru boya, kare kalem ile çalışma yaptı.

Başoğlu, yaptığı eseri Vali Akkoyun’a hediye etti. Akkoyun ise eseri çok beğenerek, çadır kentte kalan Taşkan ailesine gönderdi. Türkoğlu Kaymakamlığı da eseri alarak Taşkan ailesine teslim etti.

RESMİN ASIL SAHİBİ ÇADIRDAKİ AİLE

Görsel Sanatlar Bölümü 10.sınıf öğrencisi Başoğlu gazetecilere, yaşanan deprem olayının kendisini çok üzdüğünü söyledi. Yaptığı eseri Vali Akkoyun'a hediye ettiğini dile getiren Başoğlu, "Vali Beye resmimi ulaştırdığımda Vali Beyin düşüncesi şöyle oldu resmin asıl sahibinin çadırdaki aile olduğunu düşünerek o aileye ulaştırdı. Bu beni çok daha mutlu etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Akkoyun ise resmi teslim alan Ayşe Taşkan ile telefonla görüştü. Akkoyun, telefonda yaptığı konuşmada, "Depremden yaklaşık bir ay sonra sizleri ziyaret etmiştik. Hatta çadırda oturup sohbet etmiştik. Bir sergide bu resmi görünce ben o gün aklıma geldi. Resmi size göndermeyi daha uygun buldum" dedi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.