Depremden etkilenen Nurdağı ve İslahiye eğitim ve öğretime hazır

Depremden etkilenen Nurdağı ve İslahiye eğitim ve öğretime hazır

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde, toplam 25 bin 300 depremzede çocuk ders başı yapacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, AA muhabirine, Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde okulların kapalı olduğu zamanda hummalı bir çalışma sonucu tüm eksikliklerin tamamlandığını söyledi.

Okula ilk defa gidecek öğrencilerin uyum sürecinin başladığını ifade eden Tepe, yeni eğitim ve öğretim döneminin başlamasını heyecanla beklediklerini belirtti.

25 bin 300 depremzede çocuk okula başlayacak

İki ilçeye ayrı önem verdiklerini anlatan Tepe, şunları kaydetti:

"İslahiye'de 16 bin 300, Nurdağı'nda ise 9 bin öğrenci okula başlayacak. Bunların içinde ilk defa okula 'merhaba' diyecek İslahiye'de 1700, Nurdağı'nda ise 800 öğrenci olacak. Yine çocuklarımızla beraber Nurdağı ve İslahiye'de öğretmenliğe ilk adımını atacak olan kardeşlerimiz var. 98 öğretmen Nurdağı'nda, 180 öğretmen ise İslahiye'de görev yapacak. Bu kardeşlerimizle bir araya geldik. Çok heyecanlı ve mutlular. Toplamda İslahiye'de bin 51, Nurdağı'nda ise 619 öğretmenimiz öğrencilere hizmet verecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.