Deniz atıklarını "çevreci koleksiyona" dönüştürdü

Deniz atıklarını "çevreci koleksiyona" dönüştürdü

Marmara Denizi'nde 10 farklı bölgede dalış yapan müzisyen ve iş insanı Nedim Kuru, denizin dibinden çıkardığı malzemeleri "çevreci koleksiyona" dönüştürdü.

Çocukluktan gelen deniz tutkusunu son 10 yılda çeşitli bölgelerde dalışlar yaparak hobiye dönüştüren Kuru, Marmara Denizi'nin yapısını ve balık çeşitliliğini incelerken, bir yandan da çevreci anlayışla denizin dibindeki atıkları karaya çıkarıyor.

Kuru, İstanbul'da Ortaköy, Zeytinburnu, Yeşilköy, Caddebostan, Büyükada, Büyükçekmece ve Semizkum'da, Tekirdağ Şarköy'de, Balıkesir Erdek'te ve Yalova Çınarcık'ta gerçekleştirdiği dalışlarda, denizin dibinden çıkardığı yosun tutmuş ya da oksitlenmiş malzemeleri koleksiyona dönüştürdü.

Yeşilköy'deki dalışını görüntüleyen AA ekibine, 10 yıldır her fırsatta dalış yaptığını anlatan Kuru, denizin altının üzerinden daha keyifli olduğunu ifade etti.

Denizlere çocukluğundan beri ayrı bir ilgi duyduğunu aktaran Kuru, her dalışta balık ve bitki çeşitliliğini incelediğini, suyun altının ayrı bir alem olduğunu ve buna dahil olmanın tarifsiz bir duygu olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.