Demirel: Fon mağduriyetlerinin hesabını kim verecek?

Demirel: Fon mağduriyetlerinin hesabını kim verecek?
Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, “Şeffaflık, hesap verebilirlik ve mağduriyetlerin giderilmesi. Vatandaşımız parasının nereye gittiğini ve sorumluların kim olduğunu bilmek istiyor” dedi.

Son günlerde yaşanan fon krizine Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel’den de tepki geldi. Demirel, fon mağduriyetlerinde sorumluların açıklanması gerektiğini söyledi.

‘YÜZ BİNLERCE VATANDAŞIN EMEĞİ SÖZ KONUSU’

Demirel açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde yaşanan fon mağduriyetleri, vatandaşımızın parasını ve geleceğini yeniden gündeme taşımıştır. Kur Korumalı Mevduat nedeniyle 60 milyar doların, Merkez Bankası operasyonlarıyla da 128 milyar doların kaybedildiği yönündeki tartışmaların ardından, şimdi de fonlarda yaşanan mağduriyetleri konuşuyoruz. Yaklaşık 800 milyar liralık kaybın gündeme gelmesi, meselenin boyutunu açıkça ortaya koymaktadır. Borsa ve fonlarda yapılan işlemler kayıt altındadır. Bu nedenle bu işin üzerine sonuna kadar gidilirse, paranın nereye gittiği ve kimlerin sorumluluğunun bulunduğu ortaya çıkarılabilir. SPK’nın açıklamasına göre 131 fon tasfiye edilmiş ve bu fonlarda 455 bin 758 yatırımcı bulunmaktadır. Vatandaşımızın sorusu çok açık: Bizim paramız giderken bunun hesabını kim verecek? Hükümetin 1000 liralık bile yapılan havale işleminin yapay zeka tarafından denetlenip Küçük esnafa hesap sorulurken bu şekilde milyarlarca liranın çıkması sonucunda yetkililerin haberinin olmaması kabul edilebilir bir durum değildir. Üstelik kamuoyuna yansıyan bilgilere göre, AK Parti’nin genel merkez yönetiminde ve genel başkan yardımcılığı düzeyinde görev yapmış isimlerle bağlantılı olduğu ileri sürülen bir organizasyon tartışılmaktadır."

whatsapp-image-2026-09-29-at-14-11-42.jpeg

'FONUN SAHİBİ AK PARTİLİ'

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Demirel, sözlerini şöyle tamamladı: "Fonun 28 yaşındaki sahibi olduğu belirtilen kişinin geçmişte AK Parti Gençlik Kolları faaliyetlerinde yer aldığı ve bayrak asarken çekilmiş fotoğraflarının bulunduğu da kamuoyuna yansımıştır. Bu mesele, birkaç kişinin affını istemesiyle kapanabilecek bir mesele değildir. Burada yüz binlerce vatandaşımızın emeği ve alın teri vardır. Şu ana kadar Merkez Bankası ve SPK yöneticilerinden hiç kimse hakkında işlem yapılmamış olması bu işin de üzerinin kapatılacağı durumunu gündeme getirmektedir. Bizim talebimiz açıktır: Şeffaflık, hesap verebilirlik ve mağduriyetlerin giderilmesi. Vatandaşımız parasının nereye gittiğini ve sorumluların kim olduğunu bilmek istiyor.”

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum