Dedeman Otel'den çalışanlarına "sigara bırakma" semineri

Dedeman Otel'den çalışanlarına "sigara bırakma" semineri

Dedeman Konya Oteli, çalışanlarına "Sigara bırakma ve toplumsal önemi" konulu eğitim semineri verdi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Tıp Fakültesi, Sigara Bırakma Polikliniği öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Ruhuşen Kutlu tarafından verilen eğitimde sigaranın sağlık üzerindeki etkileri anlatıldı.

Otel çalışanlarına verilen eğitimde, gençlik dönemlerinde sigara bağımlısı olan insanlar için izlenecek en doğru yolun profesyonel yardım ile bağımlılıktan kurtulmalarının sağlanması ve sağlıklı yaşamlarına kavuşmaları olduğu bilgisi verildi. 

Eğitimde sigaranın nikotin, katran ve diğer zehirli gazlar sebebiyle insan bedeninde toksik etki yarattığına dikkat çekildi. Personelin yoğun ilgi gösterdiği eğitim sonrası, bazı çalışanlara karbonmonoksit ölçümü yapıldı. Eğitim sonrası sigara içen çalışanların bir bölümü sigara bırakma polikliniklerine gitme kararı aldı.   

Dedeman Konya Otel & Convention Center’ın Genel Müdürü Recep Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, sigarayı bırakmak isteyen personele rehber olmak istediklerini söyledi. Eğitim programının yüksek katılımla geçtiğini ifade eden Altınok, çalışanlarından sigarayı bırakmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.