Darbe Komisyonu'ndan 3 rapor çıktı

Darbe Komisyonu'ndan 3 rapor çıktı

Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, hazırladıkları darbe raporu ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Nimet Baş ile birlikte CHP ve MHP'li üyeler de alternatif rapor hazırladıklarını açıkladı.

Nimet Baş, darbe dönemlerinin Türkiye'ye büyük acılar yaşattığını,  hazırladıkları rapor ile pandoranın kutusunun aralandığını belirterek bundan sonra gösterilecek gayretlerin önemli olduğunu söyled.

Demokratik hukuk konusunda geri dönülmez noktaya geldiklerini, geçmişte kafa tutanların bugün büyük nedametler duyduklarını dile getirdiklerini söyledi.

Bize göre bütün karanlık odalarda saklanan belgeler açığa çıkarılmalı. Bir daha kapıların vatandaşa kapanmaması için bu adımın atılması gerekmektedir.

Basın toplantısında komisyonun CHP'li üyeler ayrışık bir rapor düzenlediklerini, rapora muhalif olduklarını, ancak sonuç bildirisine aynen katıldıklarını dile getirdiler.

MHP adına söz alan üyeler de kendileri adına bir rapor hazırladıklarını dile getirdi.

 Meclis Başkanı Cemil Çiçek 24. dönem çalışmaları içindeki en önemli çalışmalardan birinin bu olduğunu dile getirerek komisyon üyelerine teşekkür etti.

Cemil Çiçek komisyon kurulmasında görev alan 4 siyasi parti temsilcilerine ve tüm milletvekillerine ve bilgi sunan herkese teşekkür etti. Çiçek geçmişte davete icabet etmeyenlerin olduğuna dikkat çekti. Çiçek raporun geleceğimiz açısından önemli olduğunu ve bu raporun refarans bir çalışma olacağını söyledi.

Çiçek şunları söyledi "Komisyonun böylesine önemli bir çalışmayı 4 ay gibi bir kısa sürede yaptıklarını belirterek böylesine karışık karmaşık ve üzerinde sis perdesi olan bu dönemlerle ilgili çalışmaları kısa zamanda tüm yönleri ile ortaya çıkarmak kolay değildir. Ancak belli bir sis perdesi aralanmıştır. Bu raporun üzerinde yoğunlaşılması gereken konular ve noktalar var. Bundan sonra yapılacak pek çok çalışma var.

Darbeler hiçbir şeyin çaresi değil, yaşadıktan sonra bunu bir kez daha anlamış bulunuyoruz. Demokratik mutabakata varılmadıktan sonra atılan adımların bir anlamı olmadığını bir kez daha anlamış oluyoruz. Bu darbelerin mağdur olduğu kurumlardan biri de Meclis'tir, zaman zaman darbeler nedeni ile Meclis saf dışı bırakılmış çalışmaları engellenmiştir. Böyle bir raporu Meclis'in hazırlıyor olması bu açıdan çok önemlidir." dedi, temenni ederiz Anayasa çalışmasını da bitiririz, bu çalışmanın anayasa çalışmasına örnek olmasını temenni ederiz"

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.