Damak çatlatan lezzetlerin adresi: Mabeyn Helvacısı

Damak çatlatan lezzetlerin adresi: Mabeyn Helvacısı

Gedavet'te açılan , alternatif tatlı lezzetiyle Konya'nın hizmetine girdi. İşletme Sahibi Muhammed Said Göçer, “Bu helva, damak çatlatır. İnsanları bağımlı yaptık” dedi

Kurban Bayramından hemen sonra Gedavet'te açılan Mabeyn Helvacısı, Konya'da önemli bir açığı doldurdu. Tatlı ihtiyacını gidermek için sürekli baklava, tulumba ve diğer şerbetli tatlıları tercih etmek zorunda kalan vatandaşlar için Konya'da alternatif bir lezzet ortaya çıktı. Mabeyn Helvacısında yapılan Antep fıstıklı ve çikolatalı helva, kısa sürede Konyalıların beğenisini kazandı.

BU TAT ANLATILMAZ”

Mabeyn Helvacısı İşletme Sahibi Muhammed Said Göçer, dükkânlarını Kurban Bayramı dönüşü sonra Gedavet'te açtıklarını söyledi. Yaptıkları helvaların Konya düğün pilavında verilen helvadan farklı olduğunu aktaran Göçer, “ Bizim yaptığımız helva, düğün pilavında verilen helvaya göre biraz daha sıvı olur. Tane tane olmaz. Antep fıstıklı, çikolatalı ve sade helva çeşitlerimiz var. Antep fıstıklı ve çikolatalı helva, şuan çoğu vatandaşta bağımlılık yaptı. Bizi tercih eden vatandaşların çoğu Antep fıstıklı ve çikolatalı helvayı tercih ediyor. Gençler in tercihi ise çikolatalı. İrmiğin üzerine çikolata dökerek yapıyoruz. 5 kilo irmiğe yaklaşık 2 kilo çikolata dökülüyor. Bu tat anlatılmaz” şeklinde konuştu.

adsiz-008.jpg

HELVAYI BİR YİYEN BİR DAHA BIRAKAMIYOR

“Konya'da tatlı konusunda bir açık vardı” diyen Göçer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanlar, baklava, tulumba ve başka diğer şerbetli tatlı türlerini yemekten sıkıldı. Biz de bu açığı kapatmak, insanlara yeni bir lezzet sunmak ve farklılık oluşturmak adına işletmemizi açtık. Büsan'da yerimiz var, 3 ustamız var. Helvalarımız Büsan'da yapılıyor. İşe 4 şube ile başlamak istiyorduk. Yeniyol'da, Bosna Hersek Mahallesinde ve M1 AVM civarında da dükkân açmak istiyorduk. Pandemi sürecinden dolayı, diğer şubelerin açılışını ileri bir tarihe erteledik. Esnafın iş yapamadığı, çok zorlu bir süreçte işletmemizi açtık. Helvalarımız, vatandaş tarafından büyük bir beğeni aldı. İnsanları mutlu gönderiyoruz. Bizi tercih edip de şimdiye kadar buradan mutsuz ayrılan kimse olmadı. Helvalarımız insanlara gerçekten çok farklı geliyor. Bu lezzeti tadarak, yaşamak istiyorlar. Helvayı bir yiyen bir daha gelip yemek istiyor. Bağımlılık yaptı. Ben de bağımlı oldum. Art arda 10 gün boyunca gelenler oldu. Gün içinde yiyip de aynı gün içinde ikinci kez helvayı yemek isteyenler var. Gecenin geç saatlerinde arayanlar oluyor. 'Canımız tatlı istedi, açık mısınız' diyenler var. Pandemi sürecinde 3-4 ay hiç dışarıya çıkmayan, ekmeğini kendi yapan bir aile geldi. Tatlı için bizi tercih etmiş. Yeni kaşık, tabak açtık, helvalarını yediler. Aynı gün içinde bir daha gelip tatlı yediler. Burada anlatmak istediğim, işletme olarak hijyene ne kadar dikkat ettiğimizdir. Yakın zamanda açıldık ama müşterilerimizin güvenini kazandık. Bu süreçte bir esnaf ile müşteri arasındaki en önemli duygu güven. Biz, müşterilerimizin gönlünde o güveni tesis ettik.”

EN KALİTELİ ÜRÜNLERİ KULLANIYORUZ

Helvanın lezzetinde ustanın tecrübesi kadar, kullanılan malzemenin de önemli olduğuna vurgu yapan Mabeyn Helvacısı İşletme Sahibi Muhammed Said Göçer, “Bizim asıl işimiz gıda değil. Ailecek biz de yemeyi çok severiz” dedi. Yemedikleri bir şeyi, müşterilerine de yedirmediklerini dile getiren Göçer, şunları kaydetti: “Amacımız kimseyi kötülemek değil. Piyasada 100 liraya da 200 liraya da Antep fıstığı var. Biz, en pahalı Antep fıstığını kullanıyoruz. Fıstığı, Gaziantep'ten getirtiyoruz. Helvaya renk verebilme adına boya da katabiliriz ama yapmıyoruz. Çünkü ben de her gün helva yiyorum. Kurumsal olabilmek adına bizi tercih eden müşterilere her zaman aynı lezzeti veya daha fazlasını sunabilmemiz gerekiyor. Helvalarımızı günlük üretiyoruz. Kullandığımız tereyağı en kaliteli tereyağı. Yine kullandığımız kaymak, piyasadaki en kaliteli kaymak. Tereyağını özel olarak yaptırıyoruz. Malzemelerin en kalitelisini kullanmamıza rağmen fiyat olarak vatandaşın bütçesini zorlamayacak bir ücret politikası belirledik. Antep fıstıklı helvamız 12, Nutellalı helvamız 10, sade helvamız da 8 TL. Ayrıca helvamızın altına yine piyasadaki en kaliteli keçi sütünden üretilmiş dondurmadan da koyuyoruz.”

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum