Çumra’da gen bankası oluşturulacak

Çumra’da gen bankası oluşturulacak
Tarım kenti Çumrada genetiği değiştirilmemiş tohumlar ile gen bankası oluşturma çalışmaları başlatıldı. Çumra Belediye Başkanı Yusuf Erdem, Uzunca bir zamandır insan sağlığını ve geleceğini tehdit eden, genetiği değiştirilmiş tohumlardan elde edilen ürünl

Bu tür çalışmaların sadece ilçemizdeki tüketici ve üreticilere değil, tüm insanlığa ve geleceğimize katkısı tartışılamaz” dedi. Erdem, özellikle Çumra’ya has ürünlerin özelliklerini kaybetmeden, üretimlerinin devamı için genetiği değiştirilmemiş tohumları özenle korumamız gerektiğini söyledi.

Yusuf Erdem, bölgemizde yetiştirilen nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan ürünlerimizin korunması amacı ile genetiği değiştirilmemiş tohumlarla, GEN Bankası oluşturma çalışmalarının başladığını belirtti.  Erdem, Ziraat mühendisi Mustafa Eser ve Fethiye köyü muhtarı Adnan Bakan başta olmak üzere üreticiye, tüketiciye ve insan sağlığına katkı sağlayan bu çalışmaya destek veren herkese teşekkür etti. Erdem, “Genetiği bozulmamış organik tohumların bulunması, korunması ve çoğaltılması üreticilerimizin, tüketicilerimizin ve tüm insanlığın menfaatine olacaktır” dedi.
İnsan sağlığını tehdit edecek, kamu düzenini bozacak, çevre sağlığına, ekolojik sisteme ve biyolojik çeşitliliğe zarar verebilecek, genetiği değiştirilmiş tohumlara ve onlardan elde edilen ürünlere karşı mücadelede devletimiz ve sivil toplum kuruluşlarımızın organik tarımın desteklenmesinde işbirliği içinde olmaları gerektiğini belirten Erdem, “Bölge ve ülke ekonomisine en büyük tarımsal katkıyı sağlayan ilçelerden biri olarak organik tarımın yaygınlaşması konusunda da aynı büyüklükte katkıyı sağlayacağız” dedi.
Yusuf Erdem, şöyle devam etti: “Bugüne kadar tohumu ektiği üründen elde eden çiftçi genetiği değiştirilmiş tohumları her yıl yeniden satın almak zorunda kalıyor. Hem ekonomik olarak kendine zarar vermekte hem de genetiği değiştirilmiş tohumlardan üretilen ürünler ile insan sağlığını hiçe sayan uluslar arası şirketlere her geçen gün daha da bağımlı hale gelmektedir. Kendi dışındaki tüm tarım şekillerini ve özellikle ekolojik tarımı yok eden genetiği değiştirilmiş tohum tarımının gelecekte ekoloji ve insanlık adına ne kadar bedel ödeteceği belli değil.” Erdem ayrıca çıkarabileceği sağlık problemleri ile de tüm dünyanın düzenini bozabilecek olan bu uygulamalara karşı mücadelenin en büyük zenginliklerimizden olan bozulmamış, değiştirilmemiş Gen kaynaklarımıza sahip çıkarak verileceğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.