Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntıya düşen esnaf varsa helallik istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sıkıntıya düşen esnaf varsa helallik istiyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin teşkilatlarıyla video konferans yöntemiyle bayramlaştı.

Zor durumda olan Türk ekonomisi pandemiyle beraber daha da sıkıntıya düştü. Destek sunulmayan binlerce işyeri salgın döneminde batarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bugünkü bayramlaşma konuşmasında esnaftan helallik istedi.

"Her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz" diyen Erdoğan "Buna rağmen sıkıntıya düşen esnafımız varsa hepsinden helallik istiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, koronavirüs salgınıyla ilgili yaptığı açıklamada 17 Mayıs Pazartesi gününden itibaren kontrollü normalleşme dönemine geçileceğini belirtti. Erdoğan, "Detayları kabine toplantısının ardından milletimizle paylaşacağız. Niyetimiz mayıs ayı sonuna kadar ihtiyatlı hareket etmeyi sürdürmek, Haziran ayı ile birlikte itibaren tedbirleri önemli ölçüde gevşetmeyi planlıyoruz." dedi. 

ERDOĞAN, ESNAFTAN HELALLİK İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde şunları kaydetti:

"Sanayi üretimi ve ihracat rakamları her ay yeni rekorlar kırarak olumlu yönde ilerliyor. Kısıtlamalardan etkilenen esnaflarımızın bir kısmı ile turizm sektörümüze de bu zor dönemde ayakta kalabilmeleri için her türlü desteği vermenin gayreti içerisindeyiz. Buna rağmen sıkıntıya düşen insanlarımız, esnafımız, çalışanımız olduysa hepsinden helallik istiyoruz. Hiçbir vatandaşımızın kendini sahipsiz hissetmemesi için devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek sosyal destekleri ciddi oranda artırdık. Nitekim uluslararası değerlendirmelerde salgın döneminde vatandaşlarına en yaygın ve etkin sosyal destek sağlayan ülkeler arasında yer alıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum