‘Cumhur İttifakı Konya'da zorda’

‘Cumhur İttifakı Konya'da zorda’

Cumhur İttifakı'nın bugün Konya'da oy oranının yüzde 50'ye kadar düştüğünü dile getiren İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, “Bu oran, önümüzdeki 8 ay içinde iyice düşecek. Gelecek adına umutluyuz, heyecanlıyız” dedi

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Merhaba Gazetesi'ni ziyaret etti. Yokuş, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ve Merhaba Gazetesi Yazarı Erkant Uysal ile bir araya geldi.

CUMHUR İTTİFAKI KONYA'DA ERİYOR

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, AK Parti'nin Konya'da ciddi oranda kan kaybettiğini ifade etti. Yokuş, “AK Parti, kale olarak gördüğü Konya'da eriyor. Bu eriyişleri devam edecek” dedi. Cumhur İttifakı'nın Konya'da oy oranının yüzde 50'ye kadar düştüğünü aktaran Yokuş, “Konya, AK Parti'ye yıllarca koşulsuz şartsız destek verdi. AK Parti, Türkiye genelinde en yüksek oyu Konya'dan aldı. Peki bugün? Artık Konya çantada keklik değil. Konyalı uyandı. Konyalı geçinemiyor. Konyalı gençler, işsizlikle boğuşuyor. Tarım ve hayvancılıkta en zorlu dönemler yaşanıyor. Üreticinin girdi maliyeti arttı. Üretici feryat ediyor. Konyalı, AK Parti'ye verdiği desteğin karşılığını göremedi. Vatandaş, artık her şeyi sorguluyor. Ay sonunu getiremeyen Konyalı, iktidarı cezalandıracak. Cumhur İttifakı'nın oy oranı yüzde 50'ye kadar düştü. Önümüzde daha 8 ay var. Çok sıkı bir çalışma yapacağız. Çalınmadık kapı bırakmayacağız. Göreceksiniz, Cumhur İttifakı'nın Konya'da oy oranı daha da düşecek. Konyalılar, rahat bir nefes alacak” şeklinde konuştu.

KONYALI NEYİN NE OLDUĞUNU GAYET İYİ BİLİYOR

“Biz, iktidara gelirsek muhalefeti tanımamazlık yapmayacağız” diyen Yokuş, şunları kaydetti: “Bu ne ya? Bıktık artık kutuplaşmadan. Cumhur İttifakı'nın söylemleri, tabana da yansıyor. İnsanlar neden ayrıştırılmak isteniyor? Ben, FETÖ'nün ülkede en güçlü olduğu dönemlerde bile bu yapıyı eleştiren bir insandım. İktidarı sık sık eleştirdim. 'Dikkatli olun' dedim. Ben, milliyetçi bir insanım, herkes bilir. Aday oldum, Konya'da seçim çalışmalarına katıldım. Üsttekilerin bu dilinden dolayı insanlar hoş olmayan yakıştırmalar yaptı bize. 'Vatan hainliği, FETÖ'cülükle' suçladılar bizi. Yıllarca o yapıya karşı sert bir şekilde mücadele eden, telefonları dinlenen ben, FETÖ'cülükle suçlandım seçim dönemlerinde. Bugün? Bugün insanlar bizim haklı olduğumuzu görüyor. İnsanlar, bize gösterdikleri tutumun yanlış olduğunu söylüyor. Gerek var mıydı bunlara? Hepimiz bu ülkenin daha da büyümesi, gelişmesi ve güzelleşmesi için mücadele eden insanlarız. Konyalılar ile aramıza kimse giremez. Artık bu söylemler de tutmuyor. Bugün de İYİ Parti'yi HDP ile yan yana getirmenin mücadelesini veriyorlar. Neden? Çünkü ellerinde tek bu kaldı. Ama genel başkanımız Meral Akşener HDP ile ilgili keskin ve net söylemlerde bulundu. Biz de aynısını söylüyoruz. HDP ile bir birlikteliğimiz yok. Aynı masada asla olmayız. Tutmuyor artık bu söylemler. Konyalı neyin ne olduğunu gayet iyi biliyor. Biz, iktidar olursak, iktidarın bugün muhalefete yaptığını biz yapmayacağız. Biz, muhalefeti onore edeceğiz. Kutuplaştırmayacağız. Kendilerini öteki hissettirmeyeceğiz. Bunun garantisini veriyoruz.”

adsiz-011.jpg

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ise, Fahrettin Yokuş'a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum