Cihanbeyli güzelleşti

Cihanbeyli güzelleşti

Tarihi, Cilalı Taş devrine kadar uzanan Cihanbeyli'ye; 2014 yılından bu yana önemli yatırımlar yapılıyor. Başkan Mehmet Kale, ilçenin havasının değiştiğini söyleyerek, “Cihanbeyli'yi güzel günler bekliyor” dedi

ORTAK AMACIMIZ CİHANBEYLİ

İlçenin yatırımların en güzelini hakettiğini dile getiren Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, ilçenin ayrı bir misyon ve vizyon kazandığını aktardı. Başkan Kale, verdikleri bütün vaadleri yerine getirebilmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, “Bizler çalışıyoruz. Cihanbeyli halkını sevgi ile kucaklıyoruz. Kapımız herkese açık. Ortak amacımız, ilçemiz. Çok şükür bir sıkıntımız yok” dedi.

CİHANBEYLİ'NİN ÇEHRESİ DEĞİŞTİ

**Sayın Başkan, göreve geldikten sonra ne tür çalışmalar yürüttünüz?

2014 yılından bu yana yaklaşık 811 bin 891 metrekare parke taşı ve 166bin 238 metretül bordür taşı döşeme çalışmaları bitirilmiş olup , toplamda 2018 yılına kadar 1 milyon yüz bin metrekare parke taşı döşenmesinin hayata geçirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca 940 kilometre imara yeni yol açılmıştır. Organize sanayi bölgesi , Termal Turizm Alanı , Seracılık için imar altlıkları , Çevre Yolu Bandı ve Tuz Gölü günübirlik konaklama yeri imar planlarına işlenerek askı sürecine gelmiştir. Yaklaşık 18 bin metrekare alanda yapılan Bend projesi 2 milyon 200 bin liraya mâl olmuştur. 800 Metre doğal taş duvar yapımı olan gölet bendinin peyzaj düzenlemesi de gerçekleştirilmiş, ilçemizdeki projelere destek veren kurumların ışıklı logoları buraya işlenmiştir. Yine yaklaşık 21 bin metrekare alana kurulan tesisin ihalesi 4 milyon 100 bin liraya yapılmıştır. Projede go-kart pisti ile çocuk trafik eğitim alanları bulunmakta olup yapımı tamamlanmıştır. İlçemiz Atçeken mahallesinde 3 milyon lira bedelle yaptırılan Cihanbeyler Konağı, halkın hizmetine sunulmuş ve birçok devlet büyüğümüz burada ağırlanmıştır. Tesiste fitness , sauna , kafe , şark odası , dinlenme odaları ve toplantı odası bulunmaktadır.Yap-işlet-devret modeliyle 450 bin liraya mal olan parkımız Cihanbeyli halkının en önemli uğrak yerlerinden biri olmuştur. Yeniceoba Mahallemize 112 Acil Servis İstasyonu, Entegre Devlet Hastanesi ve Ziraat Bankası kazandırdık.  Cihanbeyli Devlet Hastanemize Fizik Tedavi Ünitesi kurdurduk. Refüjleri ağaçlandırılarak, vatandaşlarımızın can güvenliği için 3 kilometre uzunluğunda alan demir ferforjelerle kapattık. Mahallelerimize bin 800 çöp konteynerları dağıttık. İlçemizdeki elektrik sorunlarını minimuma indirdik. İlçemiz Emniyet Müdürlüğü , Kaymakamlık ve Belediyemiz ile birlikte yapılan protokol ile birlikte, ilçemize MOBESE kamera sistemi kuruldu.

4-4-032.jpg

TAŞRALARDAKİ EN BÜYÜK PARKI YAPTIK 

**Taşralar arasındaki en büyük park olan, 15 Temmuz Şehitler Parkı'ndan da bahseder misiniz?

-15 Temmuz Şehitler Parkı, 10 milyon 200 bin TL bedelle 125 bin metrekarelik bir alanda hayat bulmuştur. Konya’nın taşra ilçeleri arasındaki en büyük parkı olma özelliğini elinde bulunduran komplekste; spor alanları, kamelyalar, fitness ve çocuk oyun grupları, kafeterya ve 5 bin metrekarelik bir alanda kurulan müzikli fıskiye sistemine sahip havuz yer alıyor. 15 Temmuz’da şehit verdiğimiz 250 canımızın anısını yaşatmak ve gelecek nesillerimize bu kahramanlarımızı öğretmek, unutturmamak amacıyla bu parkı yaptık.

 

FIFA 2 YILDIZ LİSANSINA SAHİP ÇİM SAHALARI

**Doğal izleme alanlarınız ve sportif faaliyetlere olanak tanıyan spor kompleksleriniz var mı?

-İlçemiz Ters Akan Gölü ve Bolluk göllerinde sayılı kuş çeşitlerine ev sahipliği yapmaktadır. Bu kuş türlerini doğal alanlarında izleme imkânı bulunmakta olup yaklaşık 12 metre yüksekliğinde ahşap seyir kuleleri yapılmıştır. Projelerimiz toplam 100 bin liraya mâl olmuştur. İlçe merkezimiz , Yeniceoba , Gölyazı ve Karabağ mahallerimizde 69 çarpı 100 ebatında FIFA 2 yıldız lisansına sahip sentetik çim sahalar kazandırılmış olup , Soyunma odası ve Tribün yapılmıştır.Ayrıca Yeniceoba , Bulduk , Büyükbeşkavak , Kandil , Kütükuşağı ve Kelhasan mahallelerinde ise 30 çarpı 50 ebatında sentetik çim saha kazandırılmıştır.Sentetik çim sahalarımızın etrafına tel örgü yapılarak içerisine kamelya ve ağaçlandırma çalışmaları tamamlanmıştır.Merkez’deki çim sahamızında bakım onarımları başlamıştır.Ağabeyli , Kırkışla , Pınarbaşı , Taşpınar , Günyüzü ve çöl mahallelerimize ise  sentetik çim saha çalışmaları başlamıştır. Projemizin toplam maliyeti 4 milyon 500 bin TL’dir. Camlı Köşk çalışmalarımız Büyükbeşkavak , Kütükuşağı , İnsuyu , Kandil , Karabağ , Günyüzü , Gölyazı , Taşpınar(Esentepe) , Yapalı mahallelerimizde tamamlanmıştır.2 bin 500 ile 10 bin metrekarelik alanlara yapılan camlı köşklerimiz 12 milyon TL’ye malolmuş olup projelerin içerisinde peyzaj alanları , yürüyüş yolları , fitness alanları , kamelyalar ve Tip WC’ler bulunmaktadır. Belediyemiz tarafından Karşıyaka mahallesi gölet mevkiine yapılan projemizde 66 adet parsel olup her paresel 100 metrekaredir. Her parsel için su hattı ve yürüyüş yolları mevcuttur.

 

CİHANBEYLİ'YE MODERN SOSYAL ALANLAR

**Yapımı devam eden projeleriniz var mı?

-Evet var. Cihanbeyli Belediyemiz tarafından ilçemiz Atçeken mahallesinde bulunan ve yıllardır yıkılamayan hâl binası yıkılmıştır. Yerine yaklaşık 13 milyon TL mal olacak projemiz başlamış olup son hızıyla devam etmektedir.İçerisinde kapalı otopark, iş merkezi ve konutlar olacaktır. Yapımı tamamlanan Ayşe Türkmenoğlu Hanımeli Anıt Park projesinde hanımlarımızın el becerilerini, yöreye ait kültürel değerlerini sergileyebilecekleri butik satış yerleri oluşturulmuştur.Toplam 2 milyon 297 bin TL’ye mal olan projemizde 600 kişilik anfi-tiyatro ile satış alanları, yürüyüş yolları, meydan ve yeşil alandan oluşmaktadır. Cihanbeyli İlçe Merkezi’ne kurulan yeni sosyal yaşam alanının bir bölümünü de Orman alanı ve Hayvanat Bahçesi oluşturacaktır. Yaklaşık 25 bin metrekarelik alana kurulacak projemizde, gezinti alanları, akvaryum ve hayvanat bahçesi yer alacaktır. Projemiz 2018 yılında tamamlanacaktır. Toplam 8 bin 500 metrekarelik alana yapılan kapalı pazar alanında  iş yerleri, duşa kabinler, fırın açık otoparkı , park dinlenme alanları ve soğuk hava depoları bulunmaktadır. Toplam 5 milyon TL’ye mâlolan projemiz tamamlanmıştır. İlçemizde bulunan 106 camimize kamelya yapımına başlamış olup, 2018 yılı sonuna kadar bütün camilerimize kamelya yapımı tamamlanacaktır. Kelhasan , Küçükbeşkavak , Kütükuşağı , Kandil , Karabağ , Çimen , Mutlukonak ve Cihanbeyli Merkez’de toplam 30 milyon TL’ye mâlolan Sel Taşkın Su Kanalları yapımı devam ediyor.

 

2018 YILINDA PROJELERİMİZ TAMAMLANACAK

**İlçede sosyal ve kültürel anlamda tesis açığı bulunuyor mu?

-Öncelikle Hodoğlu mahallemize yapımına başladığımız projemizde 2 adet dükkân ve 1 adet fırın bulunacak olup  projesine başladığımız çalışmadan bahsedeyim. Proje, toplamda 530 bin TL’ye mâlolmaktadır. Toplam 2 milyon 800 bin lira bedelle ihalesi yapılan projenin yapımı tamamlanmış olup en kısa sürede hizmete açılacaktır. İçerisinde hanımlarımızın vakit geçirebilecekleri sergi salonları, kütüphane, sinema ve konferans salonu, bilgisayar derslikler ve sınıflar yer almaktadır. Toplamda 4 milyon 900 bin TL’ye malolan projemizin yapımı tamamlanmıştır. Tesiste fitness, sauna , hamam , buhar odaları , dinlenme odaları , kafe , çok amaçlı salonlar, şark odası , sinema ve konferans salonu ile yönetim odası bulunmaktadır. Böylelikle mahallede eksikliği önemli derecede hissedilen sosyal ve kültürel tesis açığı giderilecektir. Toplamda 12 milyon 500 bin TL’ye mâlolacak projemiz Kandil , Gemecik , Pınarbaşı , Damlakuyu , Karabağ , Günyüzü (Yeşilyayla) , Günyüzü (Yeşilyayla) , Yapalı , Gölyazı , Taşpınar  , Çöl , Damlakuyu  mahallelerimizde yapımına başlanmıştır. Mahalle Parkları Kayı , Zaferiye , Atçeken ve Çöl Mahallelerimizde başlamış olup 2018 yılı içerisinde tamamlanacaktır. Projemiz toplamda 2 milyon 300 bin TL’ye mâlolacaktır.

KENT MERKEZİ GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞACAĞIZ

**Yapılmasını hedeflediğiniz projeleriniz bulunuyor mu?

-Cihanbeyli, yatırımı hakediyor. 2017 yılı yatırım programında olan Kongre ve Kültür Merkezi projemiz Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından destekleniyor. Yaklaşık 35 milyon TL’ye mal olması beklenen projede sinema salonları, kütüphaneler, çok amaçlı salonlar, orkestra sahnelerinin yer aldığı bölüm, fuar ve sanatsal faaliyetlerin gerçekleştirileceği atölyeler bulunacak. Cihanbeyli'ye bu dev eseri kazandırmak istiyoruz. Kent merkezinin Anadolu kasabası görünümünden , Metropoliten alanındaki rolüne ve metropol kente uygun bir “Kent Merkezi” görünümüne kavuşturulmasını amaçlıyoruz. İlçemizde eski hastane alanına yapılması planlanan ve 2016 yılında projesi Adalet Bakanlığınca çizdirilen Adalet Sarayı projesi  Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ’ın talimatıyla 2017 yatırım programına alındı. Cihanbeyli Kamyon Garajı projesi çizilmekte olup, 2018 yılı sonuna kadar bitirilmesi hedeflenmektedir. Yine Büyükşehir Belediyemiz tarafındanYeniceoba mahallemize kurulması hedeflenen Yeniceoba Hayvan Barınağı projemizin 2018 yılı sonuna kadar bitirilmesini umuyoruz.

 

CİHANBEYLİ GENÇLİĞİ ÇOK YÖNLÜ YETİŞİYOR

**İlçe gençliğine ve öğrencilerine yönelik ne gibi yatırımlarınız var?

-Girişimlerimiz sonucunda ilçemize kazandırdığımız projeler de var. Gençliği önemsiyoruz. Çünkü onlar geleceğimizin teminatı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ilçemize kazandırılan Gençlik Merkezi projemiz var. Merkezin içinde folklor salonu, kütüphane, çok amaçlı salon ve daha birçok birim bulunuyor. Bu merkez, gençlerin kendilerini çok yönlü yetiştirmesine imkân tanıyor. Burada bilgisayar, müzik, görsel sanatlar, resim ve çeşitli kurslar düzenlenecek. Proje toplamda 2 milyon 500 bin TL’ye mâloldu. İlçemiz Bahçelievler Mahallesi'nde 5 milyon 500 bin liraya mâlolan Halk Eğitim ve Spor Kompleksi inşaatı bitirildi. Projede derslikler, resim galerileri , fuaye alanları, heykel traş sanatının yapılacağı sınıflar ve bin 500 kişilik kapalı spor salonu bulunuyor. İlçemiz Köprübaşı Mahallesi'nde 24 derslik İmam Hatip Lisesi yapımı başlamış olup, 2018 yılı içerisinde bitirilecektir. Projenin toplamda maliyeti 3 milyon TL’dir. Belediyemizin  girişimleri ve Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Sayın Orhan Erdem’in destekleri ile Yeniceoba Mahallemize 24 derslikli İmam Hatip Lisesi kazandırılmıştır. Projemizin maliyeti 2 buçuk milyon TL’dir. İlçemizde artan öğrenci potansiyeli sonucu doğan, kız yurdu açığını gidermek amacıyla yurt projesine belediyemiz tarafından destek verilmiş ve yer tesisi yapılmıştır. Yurt binası Ribat Eğitim Vakfı tarafından inşa edilecektir.

 

**Mehmet Kale kimdir?

-Mehmet Kale,1963 tarihinde Cihanbeyli Günyüzü kasabasında doğdu. Babası ticaretle uğraşmakta, annesi ev hanımı idi. Babasının işi dolayısıyla Konya’ya taşınan Mehmet Kale, ilk, orta ve lise eğitimini Konya’da tamamladı. Ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünde mezun oldu. 1984 yılında iş hayatına atılan Kale, uzun yıllar aile şirketlerinde ticaret ile uğraştı. 2004 yılında yapılan yerel seçimlere, dünyaya geldiği Günyüzü beldesine, ailesinin ve yöre halkının ısrarlarıyla Günyüzü Belediye Başkanlığına seçildi.  2009 yılında Yerel Yönetimler Seçimlerinde tekrar aday olarak başkanlığa devam eden Kale, Cihanbeyli-Kulu-Altınekin ilçeleri , beldeleri ve köyleri Çevre Koruma Birlik Başkanlığına seçildi. Mehmet Kale, evli ve 5 çocuk babasıdır. İngilizce ve Arapça bilen Kale,  Konya Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu üyeliği görevini de devam ettirmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.