Çiftçiye yeni kredi paketi geliyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ziraat Bankası 4. Tarım Ekosistemi Buluşması" programında konuştu.
Çiftçilere sağlanacak kredi paketlerini açıklayan Erdoğan, "Sera kurmak üreticilerimize yeni kredi paketiyle destek oluyoruz. 10 dekarın altındaki sera yatırımı için 10 yıla kadar vadeli 10 milyona kadar kredi imkanı sunuyoruz" dedi.
Yatırım tutarının yüzde 20'si öz kaynak olması gerekirken, genç ve kadın çiftçi olması halinde öz kaynak oranının yüzde 10 uygulanacağını belirten Erdoğan, "Büyükbaş süt hayvancılığı yapan işletmelerin 1 yıl anapara ödemesiz 7 yıla kadar vadeyle 5 milyon lira yatırım kredisi veriyoruz. 'Köyümde yaşamak için bir sürü nedenim var' projesindeki küçükbaş kredilerinin limitini 600 bin liradan, 1 milyon 200 bin liraya çıkartıyoruz." dedi.
"Bu yıl tarım ürünlerinin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması ile bireysel sulamadan oluşan 7 bin 160 projeye 10,2 milyar lira hibe sağlayacağız." diyen Erdoğan, "Kırsal kalkınma programı IPARD'la toplam bütçesi 301 milyon Euro olan 6 çağrıya çıktık. 1408 projeye toplam 9,8 milyar lira hibe desteği vereceğiz." ifadelerini kullandı.
Erdoğan, "Kasım'a kadar, hem sigortalı hem sigortasız bütün çiftçilerimizin zararlarını karşılamış olacağız." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: "Çiftçilerimize 2025 yılında toplam 84 milyar lira ödeme yaptık. Yıl sonunda bu meblağ 135 milyar lirayı bulacak. 1 Temmuz'da başlatacağımız tarım sayımı ile arazi büyüklüğünden ürün desenine, hayvancılıktan makine parkına kadar tüm verileri güncelleyeceğiz.
Kaynak:Haber Merkezi





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.