Çiftçinin elektrik borcu hasat sonuna ertelenmmeli

Çiftçinin elektrik borcu hasat sonuna ertelenmmeli

Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, "Konya’daki çiftçilerimizin sorunlarına çözüm araması gerektiğini ifade etmek istiyorum. Zengin toprakların fakir bekçileri olmayı hak etmiyoruz" dedi

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, İl Başkanı Hüseyin Saydam, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Efe ve Mustafa Haksever, Altınekin İlçe Başkanı Yaşar Öz ve Altınekin İlçe Başkan Yardımcıları, Altınekin’de çiftçiler tarlalarında buğday ve arpa hasatları sırasında ziyaret etti. Aynı zamanda buğday tarlasındaki hasadı gerçekleştiren biçerdöveri de sürerek hasada eşlik eden Karaduman, buğday tarlasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

ÜLKEMİZ İÇİN EN ÖNEMLİ YATIRIM, TARIMA YAPILAN YATIRIMDIR!

Karaduman, açıklamasında; “Altınekin ilçemizde çiftçilerimizin buğday hasadına dahil olduk. Özellikle çiftçilerimizin her zaman yanında olduğumuz gibi, buğday ve arpa hasadı dönemi içerisinde olduğumuz bugün de üreticilerimizin sorunlarını ve problemlerini bizatihi yerinde görmek, üreticilerimizin sorunlarını gündeme getirebilmek ve bu anlamda da çözüm ortaya koyma gayretlerimizle ilgili bugün de Altınekin’de çiftçilerimizle beraberiz. Elbette ki tarlada ürün olmazsa, mahsul olmazsa, çiftçi üretimini yapamazsa bütün ülke sathında ülkemizin yaşanabilir bir vaziyete kavuşması asla mümkün olmayacaktır. Dolayısıyla bu anlamda ülkemizle ilgili yapılacak en önemli yatırımlar, üreticimizin üretimini daha da güçlendirecek bir altyapıyı kendilerine sunmak olacaktır” şeklinde konuştu.

3-3.jpg

ELEKTRİK FATURALARI HASAT SONUNA ERTELENMELİ!

Konyalı çiftçilerin en büyük probleminin elektrik faturaları olduğunu belirten Karaduman; “Konya’mız, Türkiye’deki tarım ihtiyacının yüzde 15’ini karşılamasına rağmen bugün hala Konya’daki üreticilerimizin elektrik ve sulama noktasında çok ciddi mağduriyetler yaşadığını hep birlikte görüyoruz. Bugün özellikle elektrik faturalarıyla ilgili hasat dönemi halen daha yapılmadan bile faturaların ki ortalama otuz bin TL gibi aylık elektrik faturası ödemesi çiftçilerimizi büyük bir anlamda mağduriyete sevk ediyor. Zaten gübreyle, mazotla ilgili girdi maliyetlerinin oldukça yüksek olması, aynı zamanda sulamayla ilgili problemlerin neticesinde elektrik faturasını ödeme noktasında, çiftçilerimiz büyük bir problemin eşiğinde. Bu anlamda Saadet Partisi olarak çiftçilerimizin, her zaman olduğu gibi bugün de yanında olduğumuzu ve meclis çalışmalarımızda da Saadet Partisi olarak yürüttüğümüz çalışmalarda da bugün mutlaka elektrik faturalarının, su faturalarının, çiftçilerimizin hasat döneminin sonrasında yapılandırılması ve ertelenmesi noktasında bir çalışma yapılmasıyla ilgili önergeler verdik ve çalışmaları yakinen takip ediyoruz. Üreticimizin özellikle bu elverişsiz koşullarda bile üretimini yapabilmesi ülkemiz açısından son derece önemli ve üreticilerimizin bu gayreti elbette ki her türlü takdirin üzerindendir. Bu anlamda vatandaş olarak her birimize düşen, siyaset üstü olan bu tarım meselesiyle ilgili, bütün siyasi partilerimizi, üreticinin yanında olmaya davet ediyor ve Konya’daki çiftçilerimizin sorunlarına çözüm araması gerektiğini buradan bir kere daha ifade etmek istiyorum. Bizler, zengin toprakların fakir bekçileri olmayı hak etmiyoruz” dedi.

ÇİFTÇİLERİMİZİN SORUNLARINI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIYORUZ!

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam ise gerçekleştirdiği açıklamada; “Konya milletvekilimiz Abdulkadir Karaduman beyle birlikte, ilçe çalışmalarımız kapsamında Altınekin ilçemizi ziyaret ettik. Bütün Konya’mızın, Türkiye’mizin de malumu olduğu üzere bir hasat dönemindeyiz. Tabii ki işi yerinde ve zamanında görmek açısından, şu anda ki hasat döneminde çiftçilerimizi ziyaret ettik. Onların dertlerini sıkıntılarını dinledik. Vekilimiz, kendisinin de ifade ettiği gibi bunları meclis gündemine taşıyacak. Biz de dönem dönem yerel olarak kendi çiftçilerimizin ve çiftçimize bağlı olaraktan sanayicimizin, iş adamlarımızın, işçilerimizin sıkıntılarını, dertlerini gündeme getiriyoruz. Bizim sürekli söylediğimiz, bu kadar çekilen zahmete, bu kadar çekilen emeğe gereken değer verilmeli. Şu anda tarımla alakalı ciddi manada hem Türkiye’de hem de Dünya’da bir ihtiyacın olduğu düşünülerek buna göre adımların atılması, çiftçimize şu günde ciddi manada bir destek verilmesi gerekir. Tabii ki tüccarımız da esnafımız da kazanacak ancak bir şekilde devletin açıkladığı taban fiyatlarıyla alakalı da kesinlikle çiftçimizin ezdirilmemesi gerekir. Pandemi sürecinin başlangıcında açıklanan fiyatlara bağlı kalınmasını, bu durumun denetlenmesini ve çiftçimizin de mağdur edilmemesi gerektiğiyle ilgili taleplerimizi de buradan dile getiriyoruz” şeklinde konuştu.

3-4.jpg

BİÇTİĞİMİZ EKİN BORCUMUZA YETMİYOR!

Heyetin, tarlada hasat sırasında ziyaret ettiği çiftçilerden birisi de şu açıklamayı gerçekleştirdi; “Biz çiftçilerin birinci olarak su sorunumuz var. Su sorununun ardından sırasıyla elektrik faturaları, gübre ve mazot ücretleri var. En çok sorunumuz su, biz Altınekin çiftçisi olarak su istiyoruz, sonra da elektrik faturalarının ertelenmesini. Her ay en aşağı yirmi beş, otuz bin TL para ödüyoruz. Bu sadece bir kuyudan çekilen suyun elektrik faturası. Sorunumuz ve devletten isteğimiz bu. Bir de buğday destekleri ve fiyatlarının yükseltilmesini istiyoruz. Açıklanan rakamları düşük buluyoruz. Biz çiftçiler en çok da bankalara mağduruz. Şu anda bankalarla aramız hiç iyi değil. Hepimizin, her çiftçinin bankaya borcu var. Hasadı sattığımızda kazancımızı direk bankaya ödeyeceğiz. Bize hiçbir şey kalmayacak. Doğrusunu söyleyelim, kaldırdığımız borcumuzu ödese çok mutlu oluruz ama ödemez şu anda. Borcumuzu ödemek bize yetecek” dedi.

3-1.jpg

EN BÜYÜK SORUNUMUZ SU PROBLEMİ!

Heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini dile getiren Saadet Partisi Altınekin İlçe Başkanı Yaşar Öz ise, “Sayın il başkanımıza ve milletvekilimize, hasat zamanında ilçemize gelerek bizlerin dertlerini, sorunlarını dinledikleri için ilgi ve alakalarına çok teşekkür ediyorum. Bende bir çiftçi olduğum için başkanımızın, milletvekilimizin ve çiftçi kardeşimizin görüşlerine katılıyorum. Elektrik paralarını hasat döneminde ödenmesini, mahsullerimizin değerinde alınmasını, desteklerimizin zamanında ödenmesini ve en büyük sorunumuz olanı su sorunumuzun hükümetimiz tarafından ciddiye alınarak, ilçemize yer üstünden veya yer altından su takviyesi yapılarak ilçemizin rahatlatılmasını rica ediyorum” şeklinde konuştu. Heyet, çiftçi ziyaretinin yanı sıra Altınekin’de birtakım ziyaretler de gerçekleştirdi. Altınekin merkezde gerçekleştirilen esnaf ziyaretinin ardından heyet, Altınekin Kaymakamı Zekeriya Murat Şahan, Belediye Başkanı Muharrem Dere ve Ziraat Odası Başkanı Bekir Kağnıcıoğlu’nu da ziyaret ederek ilçenin durumu hakkında bilgi aldı.

MUHARREM DURSUN

3-2.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.