Çiftçimize yeterince sahip çıkılmadı

Çiftçimize yeterince sahip çıkılmadı

Geçen hafta Karapınar İlçesinde şiddetli dolu yağmasında zarar gören çiftçileri ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener..


 

 

Geçen hafta Karapınar İlçesinde şiddetli dolu yağmasında zarar gören çiftçileri ziyaret eden CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş, CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, CHP Kırıkkale Milletvekili Türabi Kayan, İl yönetim kurulu üyeleri, Karapınar İlçe Başkanı Haydar Karabacak ve Karatay İlçe Başkanı Refik Serttaş geçmiş olsun diyerek, sorunları hakkında bilgi aldılar.    Geçmiş olsun ziyaretinde Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner, yönetim Kurulu üyeleri ve Karapınar’lı çiftçilerle buluşan CHP heyeti çiftçilerin zararları hakkında bilgi alarak, ekim alanlarını gezdi.  

Ziyaretten memnun kaldıklarını belirten Karapınar Ziraat Odası Başkanı Durmuş Üner teşekkür ederek, “Geçen hafta şiddetli yağan doludan dolayı çiftçilerimiz zarar gördü. Bundan dolayı üzgünüz. Tarım bizim için hayati bir konu olup, ana sorunuzda tarımsal sulamadır. Bunu gerçekleştirebilirsek Konya ovası Türkiye’yi besler. Üretim maliyetlerinin aşağıya çekilmesiyle çiftçilerimiz kazanır. Sorunlarımızın çözümünde kalıcı olunmasının yanında, samimi olunması önemlidir. Bunun yanında çiftçilere sicil affı lazımdır” dedi.

CHP Konya İl Başkanı Barış Bektaş parti olarak çiftçilerin yanında olduklarını kaydederek, “Karapınar ilçemizde yaşanılan şiddetli dolu yağması sonucu zarar gören çiftçilerimize geçmiş olsun. Elimizden gelen ne varsa yerine getirip, üzüntünüzü paylaşmak istiyoruz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yapmak istiyoruz. Bundan hiçbir kimsenin kuşkusu olmasın. Partimiz CHP her zaman çiftçimizin, üreticimizin yanında oldu. Olmaya devam edecektir. Sizlerin sorunlarının takipçisiyiz. İktidar çiftçimize sahip çıkarak, sorunlarını çözüme kavuşturmalıdır.”

CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener çiftçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, 

“Ülkemizle birlikte dünyada yaşanılan Koronavirüs salgınında iktidar çiftçilerimize yeterince sahip çıkmadığı gibi, doğru dürüstte bir şey vermedi. Tarımda üretip, rekabet edebilirsek dünyanın dört bir tarafına ürünlerimizi satabilirsek ülkemize bir refah gelir. Öylesi ise iktidar çiftçimize sahip çıkarak, desteklemelidir. Önündeki tüm engelleri kaldırarak, maliyet fiyatlarını düşürmelidir. Son 5 yıldır ekonomimiz yerde sürünüyor. Dünyadaki bütün ülkeler bu salgında esnafını, üreticisini, çiftçisini yeterince desteklerken, sahip çıkmaktadır. Tarımsal ürünlerde ithalata son verilerek, çiftçimiz, üreticimiz gerçek anlamda desteklenerek, sahip çıkılmalıdır. Tarım bizim vazgeçilmemiz olmalıdır” diye konuştu.  CHP Kırıkkale Milletvekili Türabi Kayan çiftçilere geçmiş olsun diyerek, “Çiftçimiz ve üreticimiz kooperatifleşemeye yönetilerek, destek verilmelidir. Üretimde kooperatifler ve birlikler kalkınmayı sağlar. Bunun içinde çiftçilerimiz ve üreticilerimiz güç birliğine gitmelidir. Bu konuda üzerimize düşen ve varsa yerine getiririz. Salgında en çok etkilenen tarıma sahip çıkılarak, her yönüyle rahatlatılmalıdır” şeklinde konuştu.  Karapınar ilçesinden sonra İsmil mahallesinde de çiftçilerle bir araya gelinerek, sorunları hakkında bilgi alındı. 

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.