"Çiftçilerimizi koruyacağız"

"Çiftçilerimizi koruyacağız"

Kuraklık sorununu AK Parti Konya Milletvekilleri olarak TBMM gündemine taşıyacaklarını dile getiren Milletvekili Orhan Erdem, “Çiftçimizi desteklemeye ve korumaya azami çaba göstereceğiz” dedi.

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi.

Erdem, ülke ve Konya gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Kurak bir yıl yaşandığına dikkat çeken Erdem, “Geçen yıla göre yüzde 36,4 daha az yağış alan Konya’mızda meteorolojik açıdan standart yağış indeksi metoduna göre; son 3 aylık değerlendirmeye göre güney ve batı kesimlerimizin hafif kurak, son 6 aylık değerlendirmeye göre batı, kuzey ve güneyimizin orta kurak, orta kesimlerimizin de hafif kurak, son 9 aylık değerlendirmeye göre kuzey ve güneyimizin kısmen şiddetli kurak, diğer kesimlerimizin ise orta kurak olarak izlendiğini görmekteyiz” dedi.

51 MİLYON LİRALIK DESTEK SAĞLANDI

Destek programlarıyla çiftçimizin sürekli yanında olan hükümetimizin yaşanan kuraklığa karşı da yeni önlemler alacağını biliyoruz” diyen Erdem, “İlk önlem olarak borç ertelemelerini görüyoruz. Bunu yeni desteklemeler ve sıkıntıları giderecek yeni adımlar izleyecektir. Aynı zamanda Konya Milletvekilleri olarak bizler de konuyu TBMM gündemine de taşıyarak yapılacak çalışmalarla çiftçimizi desteklemeye ve korumaya azami çaba göstereceğiz. Hükümetimizin desteklerinin yanında Büyükşehir Belediyemiz de, salgın sürecinden etkilenen vatandaşlarımız için 'İkinci büyük sosyal destek paketini' hayata geçirdi. Bu kapsamda 31 ilçemizde 94 bin 97 hemşerimize 51 milyon 398 bin 210 TL destek sağlandı. Bunun içinde; 31 ilçemizdeki 12.924 esnafımıza 12 milyon 924 bin TL; 31 ilçemizde her ay ihtiyaç sahibi 9.911 ailemize 2 milyon 843 bin 210 TL; 31 ilçemizden Ramazan ayında destek talep eden 71.262 hemşerimize 35 milyon 631 bin TL destek bulunuyor.

Hemşerilerimiz anlaşmalı marketlerden dijital kart sistemiyle sadece gıda ve temizlik olarak alışverişlerini yaptılar. Başvuruları kabul edilen vatandaşlarımız 30 Haziran’a kadar anlaşmalı marketten alışveriş yapabilecekler” şeklinde konuştu.

KONYA İLK 10 İÇERİSİNDE YER ALDI

AK Parti Konya Milletvekili Orhan Erdem, daha sonra şunları kaydetti: “Konya’mız geçen basın toplantımızda vurguladığımız yatırımları yanında ülkemizin ihracat ve dış ticaretine katkıları ile adından söz ettiriyor. Ülkemizin 2021 Nisan Ayı ihracatının yüzde 109 artışında Konya olarak yüzde 78 artışla ilk on il arasında yer aldık. Tarım, turizm, eğitim, endüstri ve ticaret merkezi olmanın yanında bir enerji şehri olarak ta yıldızı parlayan bir il olduk. Bu günlere gelebilmek için Konya’mız bilhassa Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca olmak üzere tüm bakanlarımız, Genel Başkan Yardımcımız, Milletvekillerimizin birlik ve beraberliği içinde Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimiz eliyle hükümetimiz tarafından sürekli desteklendi. Son olarak ta şahsımın yurt içi ve yurt dışı temas ve çalışmalarım hakkında kısa bilgi vermek isterim. 21 Mayıs Cuma günü Konya’mızda hayırsever Ali Akkanat’ın masraflarını karşıladığı Kubbe-i Hadra’nın restorasyon projesi kapsamında “Kubbe-i Hadra’ya ilk çiniyi koymanın heyecanını hep beraber yaşadık.”

EYYÜB KARAKUZU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.