CHP yönetiminde Konyalı kimse yok!

CHP yönetiminde Konyalı kimse yok!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Ardından parti meclis üyeleri ve yüksek disiplin kurulu üyeleri açıklandı. Bu listelerde Konyalı hiçbir isim yer almadı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yeni Genel Başkanı Özgür Özel oldu. Özel, 13 yıldır CHP Genel Başkanlığı yapan Kemal Kılıçdaroğlu'nu yendi. Bu seçimin ardından parti meclis üyeleri de belli oldu. Meclis üyeleri arasında ne CHP Konya Milletvekili Av. Barış Bektaş ne de Konyalı diğer isimler yer aldı. Bunun üzerine “CHP tarafından Konya gözden çıkarıldı mı” sorusu gündeme geldi. CHP'nin yeni seçilen il başkanı Bekir Yaman'ın Kılıçdaroğlu tarafında yer aldığı biliniyordu.

thumbs-b-c-5a88293134ee5f1774341c2f26888d28.jpg

CHP KONYA İL BAŞKANI YAMAN KILIÇDAROĞLU TARAFINDAYDI

CHP Konya İl Başkanı Bekir Yaman, yeni seçilen CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile ilgili sosyal medya hesaplarından bir paylaşım yaptı. Facebook kullanmayan Yaman'ın Twitter’da en son paylaşımının ise kurultayda oy paylaşırken verdiği görüntü oldu. Yaman, sadece Instagram’dan bir mesaj yayınladı. Yakın süreçte CHP Konya İl Başkanlığını kazanan Bekir Yaman'ın değişimcilerin karşısında olduğu, Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediği biliniyordu.

adsiz-2.png

GENEL BAŞKANLIK SEÇİMİ ÖNCESİ KONYA'DA CHP KARIŞTI!

CHP Genel Başkanlığı seçimi öncesi Konya'da teşkilatlar arasında ciddi problemler de yaşanmıştı. CHP Konya ilçe başkanlarının Özel'e destek verdiği açıklanmıştı. Konya’nın 31 ilçesinden 25’inin CHP’nin 4-5 Kasım 2023 tarihinde yapılacak 38. Olağan Kurultayı'nda Özgür Özel’i destekleyeceklerini açıklanmıştı. Bu açıklamaların üzerine Konya'da Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyen teşkilatların ise açıklaması şöyle olmuştu: “Konya’dan 10, en fazla 12-13 ilçe başkanı Özgür Özel’e destek için Ankara’ya gitti. '25 ilçe başkanı Özgür Özel’i destekleyecek' ifadesi manipülasyondur, bu ifade doğru değildir.”

KONYA BİRLİKTELİK GÖRÜNTÜSÜ VEREMEDİ!

CHP'de Özgür Özel'in genel başkanlık seçimini kazanmasının ardından açıklanan yeni parti meclisinde ve yüksek disiplin kurulunda Konyalı herhangi bir ismin olmamasıyla ilgili CHP eski Parti Meclis Üyesi Bülent Ecevit Tatlıdil, Merhaba Gazetesine değerlendirmelerde bulundu. Tatlıdil, “Konya Milletvekili ve Konya İl Yönetimi, bu süreçte başarılı bir sınav veremedi. Birliktelik sağlanamadı. Konyalı bir ismin, listede yer alamaması yaşananlara bakınca gayet normal. Çünkü ilçe örgütlerinin sesine il yönetimi kulak vermedi” dedi. 103 kişinin aday olduğu YDK üyeliğine seçilen isimler arasında sadece Nurdan Yücal yer aldı. Tatlıdil, “Bu da bizim yani değişimcilerin sayesinde oldu” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum