Çeyrek asırlık rüya

Çeyrek asırlık rüya

İnşaatına 1984 yılında başlanan Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesinde 25 yıllık rüya gerçekleştirilmeye başlandı. Hastanede poliklinik ve rutin tetkiklerin yapıldığı laboratuarlar hizmete açıldı

Selçuklu Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin temeli 1984 yılında atılmıştı. Öğrencilerin eğitim, araştırma ve uygulama mekanı ihtiyaçlarının yanında Konya bölgesi ve çevre illerin sağlık ihtiyaçlarını karşılamak üzere başlatılan projede son 5 yıllık süreç hariç 25 yılda ödenek yetersizliği nedeniyle büyük sıkıntı yaşanmıştı. Binanın inşaatı yapılmasına rağmen yıllarca atıl bir şekilde kampus içinde bekletilmişti. Son dönemde yürütülen aktif çalışmalar neticesinde atıl bir hale gelen bina ilave projelerle hayata geçirilerek büyük oranda tamamlandı. Fiziki olarak yüzde 99’u tamamlanan hastanenin tefrişi de yüzde 80 oranında gerçekleşti. Hafta başından itibaren hastanede poliklinik ve rutin tetkiklerin yapıldığı laboratuarlar hizmete açıldı ve hasta kabulüne başlandı. İlk öğrencilerini geçen yıl mezun veren Selçuklu Tıp’ta 2009-2010 yılında kaydolacak öğrencilere kendi binasında eğitim verilecek.
SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK BİR AÇIĞI KAPATACAK
Hastanenin tamamlanmasında büyük emeği geçen Selçuklu Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kağan Karabulut, son 5 yıllık süreçte kaydedilen gelişmeleri ve bugünkü durumunu aktarmak amacıyla gazeteci-yazarlarla bir araya geldi. Selçuklu Tıp Fakültesi ve Hastanesi projesinin 130 bin metrekare kapalı yapı alanı ve toplam 934 yatak kapasiteye sahip olduğunu anlatan Dekan Kağan Karabulut, hastanenin sağlık alanında büyük bir açığı kapatacağına işaret ederek, Konya başta olmak üzere çevre illerden gelen hastalara da hizmet verileceğini vurguladı.
Yıllar içinde hastaneye aktarılan kaynaklarla ilgili bilgi veren Kağan Karabulut, geçtiğimiz yıllara kadar yıllık ortalama 1-1,5 milyon TL’nin aktarıldığı hastaneye son yıllarda ortalama 7,5 milyon TL aktarılmasını sağladıklarını ve bunda Ankara’daki Konyalı bürokratlar ile milletvekillerinin büyük rol oynadığını belirtti. Karabulut, 2003 kasım ayında hastane inşaatının tamamlanma oranı yüzde 62 iken kaynak aktarılması sağlanarak bu oranın yüzde 99’a çıkarıldığını vurguladı. Karabulut, ayrıca akademik ve idari kadroların tahsisi konusunda da önemli mesafe kat ettiklerini, ancak bunların yeterli olmadığını söyledi.
İLERİ DÜZEYDE TEKNOLOJİ İLE DİJİTAL HASTANE OLDU
Son teknolojik cihaz ve sistemlerin kullanıldığı hastaneyi ‘Dijital Hastane’ olarak tanımlayan Kağan Karabulut, “Hastanemizde hali hazırda kurulumu gerçekleşmiş olan pnömatik kan-örnek transfer sistemi ile yakında hizmete girecek olan ve birimler arasında radyolojik görüntüleri bilgisayar ağı aracılığıyla gönderebilmeyi sağlayan PAC sistemi ve tüm hastane otomasyon sistemleri, ileri düzeyde teknoloji kullanımı ile birlikte, yardımcı personel ihtiyacını ve radyolojik film tüketimini de azaltacak sistemlerdir. Merkezi laboratuarlarımızda rutin tetkikler (biyokimya, mikrobiyoloji, hematoloji ve radyolojik görüntüleme vb) hastanemizde yapılabilecektir. Bu ünitelerin montaj işlemleri hızla tamamlanmaktadır” dedi.
Karabulut, hastanede kurulan teknik atölyeler sayesinde hastanenin ihtiyaçlarının bir çoğunun buralardan sağlandığını ve imalatının dahi yapılabildiğini ifade etti.
AMBULANS HELİKOPTER PİSTİ YAPILIYOR
Kağan Karabulut, 8 ayrı kurumla yazışarak Ambulans Helikopter Pisti yapım izni de aldıklarını aktararak, bunun yapımına da başladıklarını dile getirdi. Otopark düzenlemesi için Selçuklu ve Meram Belediyesi’nden destek aldıklarını kaydeden Karabulut, asfalt yapımı için de Büyükşehir Belediyesiyle görüşecekleri mesajını verdi.
Önümüzdeki günlerde dahili branşlarda yataklı tedavi hizmetlerini de vereceklerine işaret eden Karabulut, ayrıca ameliyathane ekipmanlarının montajıyla birlikte yaz aylarında ameliyatlara da başlanacağını açıkladı.
Dekan Kağan Karabulut, son olarak Konyalı iş adamı ve hayırseverlere seslenerek, bugüne kadar 10 bin TL bağış yapılan hastaneye sahip çıkılmasını istedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.