Çek futbolcu Tomas Borek'in Konyasporlu yılları

Çek futbolcu Tomas Borek'in Konyasporlu yılları

Konyaspor’da bir dönem forma giyen Çek futbolcu Tomas Borek ile yeşil-beyazlı yıllarını konuştuk. Borek: Kalbimde sonsuza kadar hep Konyaspor var. Konya’da ve Konyaspor’da çok güzel geçirdim

**TOMAS BOREK KİMDİR VE ŞİMDİ NE YAPIYOR?

- Tomas Borek, karısı ve küçük köpeğiyle Prag'da yaşayan 34 yaşında eski bir profesyonel futbolcu. Şu anda Covid-19 salgını nedeniyle çoğunlukla evde kalıyorum. Eşim ve ben birlikte temizlik şirketi açmıştık. Fakat şu an Covid-19 salgını nedeniyle her hangi bir sipariş almıyoruz.

**FUTBOLA BAŞLAMA HİKAYESİNİ ANLATABİLİR MİSİN?

-Babam da futbol oynayan birisiydi. Kendisi beni futbol oynamaya getirirdi. Küçük bir kasabada 5 yaşında futbol oynamaya başladım. 12 yaşındayken 1. futbol liginde oynamaya başladığım FC VIKTORIA Plzeň'ye taşındım. Çek Cumhuriyeti'ni U18 ve U19 gençlik kategorilerinde temsil ettim. Ayrıca 1.FK Přibram, Zbrojovka Brno, Bohemians 1905 ve Dukla Prague'da oynadım

**KONYASPOR'A TRANSFER HİKAYESİNİ ANLATABİLİR MİSİN?

- Dukla Prag için oynadığımda 7 gol attım ve 6 asist yaptım. Çok iyi bir sezon geçirdim. Ocak 2013'te Dinamo Tiflis ile ilgileniyordum, ancak kulübüm beni serbest bırakmadı. Nisan ayında Panathinaikos Atina'dan haber aldım ve benimle çok ilgilendiler. Panathinaikos’un antrenör ve spor direktörü Prag'a geldi. Çok ilgileniyorlardı, ancak Panathinaikos'un mali sorunları vardı ve o zaman 200.000 € ödemeye istekli değildi. Haziran ayında menajerimden bir Türk kulübünün benimle ilgilendiğini, ancak kulübün adını söylemediğini öğrendim. 3 hafta boyunca hiçbir şey olmadı ve Dukla Prag'da yeni sezona hazırlanmaya başladım. Bir haftalık antrenmandan sonra 2 gol attığım hazırlık maçı yaptım. O anda, muhtemelen Dukla Prag için son maç olduğunu biliyordum, çünkü maçtan bir gün önce Konyaspor'un 200.000 € ödeyeceğini öğrendim ve Dukla Prag ile Avusturya'da kamp yapmak için ayrılmadım. İki gün evde kaldım ve daha sonra 3 yıl süreli sözleşme imzaladığım menajerle Türkiye'ye uçtum.

adsiz57424422424454554424.jpg

EN MUTLU MAÇIM FENERBAHÇE’Yİ 3-2 YENDİĞİMİZ MAÇ OLDU

**KONYASPOR'DAKİ EN MUTLU VE EN ÜZÜCÜ OLAY NE OLDU VEYA NE OLDU? KONYASPOR'DAKİ EN MUTLU VE EN ÜZÜCÜ HAFIZANI SÖYLEYEBİLİR MİSİN?

-Benim için en mutlu an, 0-2 mağlup durumdayken, 3-2 kazandığımız Fenerbahçe'ye karşı ilk maç oldu. O maçta gollerden birini de ben atmıştım. Bu maçtaki mutluğu asla unutamam. Benim için en üzücü an ise 2014-2015 sezonunda Konyaspor'un yabancı sınırı nedeniyle benden 1.PTT Lig'e gitmemi istediklerini söyledikleri andı. O zaman gerçekten çok üzülmüştüm.

KONYASPOR GÜNLERİ ASLA UNUTMAYACAĞIM

**KONYASPOR TOMAS BOREK İÇİN NE ANLAMA GELİYOR? KONYASPOR'U HAYATINDA NASIL TARİF EDERSİN?

-Kalbimde sonsuza kadar hep Konyaspor var. Konya’da ve Konyaspor’da çok güzel geçirdim. Kulüpteki insanları yüzde 99'u bana harika davrandı. İhtiyacım olan her şeyde bana yardım etmeye çalıştılar. Konyaspor'da çok iyi ve candan arkadaşlar buldum. Burada geçirdiğim zamanı asla unutmayacağım ve kesinlikle gelecek yıl Konya'yı ziyaret etmek istiyorum. Her zaman Konyaspor'u desteklemeye devam edeceğim.

adsiz5742442242424.jpg

-KONYASPOR'DA UNUTAMAYACAĞIN ARKADAŞLAR KİMLER?

-Aslında hiç kimseyi unutamıyorum. Hepsi birbirinden değerli ve güzel insanlardı. Konyaspor'da birçok iyi arkadaşlarım olduğuna inanıyorum. Örnek olarak Seçkin Özdil, Mustafa Biber, fotoğrafçı Seyit Ali Gülcan, çevirmenler Vedat Kavi ve Yunus Emre İshak, Fevzi Keskin… 2013/14 sezonunun tüm takımı. Eğer birkaç takım arkadaşı ismimi koyabileceksem, Recep Aydın, Selim Ay, Tolga Ünlü, Ali Turan, Ali Çamdalı, Kaya Tarakçı, Mehmet Uslu .............

TÜRKİYE KUPASINI KAZANAN KADRODA OLMAYI ÇOK İSTERDİM

-KONYASPOR, TÜRKİYE KUPASI VE SÜPER KUPASINI İLK KEZ DİP TARİHİNDE KAZANDI, İKİ KEZ AVRUPA'YA GİTTİ, ANCAK SON DÖNEMDE O SEZON KÜME DÜŞMESİNDEN KURTULUŞUN SON ANIYDI. BUNUNLA İLGİLİ NE SÖYLERDİN?

-Konyaspor Türkiye Kupası’nı ve Süper Kupa’yı kazandığı zaman çok mutlu oldum. Aynı zamanda biraz da üzüldüm. Çünkü bu tarihi başarıdaki kadroda yoktum. Türkiye Kupası’nı kazanan kadroda olmayı çok isterdim. Konyaspor’un şu anki durumuna çok üzülüyorum. Her zaman Konyaspor’un ligi iyi yerlerde bitirmesini diledim ve bunu yapacaklarına inandım. Konyaspor, Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor gibi büyük kulüplerle mücadele ederek, ligi en azından 5.6. sıralarda bitirmeli ve Avrupa Kupalarına katılmalıdır. Şimdi Konyaspor'un ligde kalmak için mücadele ettiği için üzgünüm, ancak 2013/2014 sezonunda olduğu gibi Süper Lig’de kalacak ve önümüzdeki sezon Konyaspor'un Süper Lig’de 6. sıraya kadar oynayacağına inanıyorum..

-KONYASPOR'UN UNUTAMAYACAĞI OYUNCULAR ARASINDASINIZ. BUNUNLA İLGİLİ DUYGULARINI ÖĞRENEBİLİR MİYİZ.

-Beni Konyaspor'da hatırladıkları için çok mutluyum. Güzel bir duygu ve Konyaspor'u asla unutmayacağım..

HER MAÇI DÖRT GÖZLE BEKLİYORDUM

KONYASPOR’UN YENİ STADYUMU VE TARAFTARLARI HAKKINDAKİ DÜŞÜNCELERİN NELER?

-Konyaspor'un güzel bir stadyumu var. Ne yazık ki, bu güzel stadyumda Süper Lig'de herhangi bir maç oynamadım, sadece Türkiye Kupası’nda yeni stadyumda oynadım. Konyaspor taraftarları benim için bildiğim dünyanın en iyi taraftarları. Stadyumdaki atmosfer her zaman güzeldi ve taraftarlar bizi her zaman destekledi. Çek liginde bu kadar çok taraftarın önünde hiçbir zaman oynamadım. Konyaspor’da oynadığım her maçı dört gözle bekliyordum.

KONYASPOR’UN MAÇLARINI TAKİP EDİYORU

-KONYASPOR'DAN AYRILDIKTAN SONRA MAÇLARI TAKİP ETTİN Mİ?

**İzledim, takip ediyorum ve her zaman Konyaspor'u takip edeceğim. Bu sezondan beri Süper Lig maçlarını televizyondan takip ediyorum. Çek Cumhuriyeti’nde bir televizyon Süper Lig haklarını satın aldı. Bu sayede maçları televizyondan takip edebiliyorum. Ondan önce internette izlemeye çalışıyordum ya da sadece maçların sonuçlarını aramak zorunda kalıyordum. En son izlediğim maç ise Konyaspor’un Fenerbahçe’yi 1-0 yendiği maç oldu. Konyaspor'un bu durumdan kurtulacağına inanıyorum.

ana-foto.jpg

EN ÇOK FIRIN KEBABINI SEVDİM

KONYA'DA YAŞARKEN HANGİ KONYA YEMEKLERİNİ EN ÇOK SEVİYORSUN VE ŞU ANDA HANGİLERİ ÖZLÜYORSUN? “ETLİEKMEK, BÖREK VB…

-Türk mutfağını seviyorum. Türk mutfağını çok özlüyorum. Dünyanın en lezzetli yemekleri Türk mutfağında. Etliekmeği çok beğeniyordum. Çorbalardan ise mercimek çorbası. Türk mutfağındaki eti her şekilde seviyorum.. Ama en çok “fırın kebap”ını sevdim! Maalesef; benim soyadım Borek olmasına rağmen Borek'i sevmiyorum (gülüyor)

KONYA VE KONYASPOR HER ZAMAN KALBİMDE OLACAK

-SON OLARAK KONYA HALKINA VE KONYASPOR TARAFTARLARINA SÖYLEMEK İSTEDİĞİN CÜMLELERİ ALABİLİR MİYİZ?

-Her şeyden önce, Konya’daki tüm insanlara özellikle bu günlerde sağlık diliyorum. Hepimiz büyük bir mücadele veriyoruz. Konya halkı bugünlerde sağlıklarını korusunlar. Konya halkı beni kendilerinden biri olarak kabul etti ve ihtiyaç duyduğumda bana her zaman yardımcı oldu. Konyaspor taraftarına destekleri için çok teşekkür ediyorum. Onları asla unutmayacağım. Konyaspor taraftarı da Konya ve Konyaspor gibi sonsuza dek kalbimde kalacaktır. Ataöv Görkem Gündoğar’a da çok teşekkür etmek istiyorum. O ve ailesi Konya’da ihtiyaç duyduğum her zaman bana yardımcı oldular. Bu ailenin bir parçası gibiydim ve Konya’da kendimi her zaman evimde gibi hissettim. Konya’yı ve Konyaspor’u ASLA UNUTMAYACAĞIM

ROPÖRTAJ VE ÇEVİRİ: İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum