Cansuyu bayramda ağırlığı deprem bölgesine verecek

Cansuyu bayramda ağırlığı deprem bölgesine verecek

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan, “Bu Kurban Bayramı'nda ağırlığı deprem bölgelerine vereceğiz” dedi

Kurban Bayramı'na 1 aydan kısa bir süre kaldı. Dernekler, STK'lar ve vakıflar, çalışmalarını hızlandırdı. STK'lar, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da ihtiyaç sahiplerine ve mazlumlara uzanan el olacak. Dernekler yine garibanlara can suyu olacak. Bu kapsamda çalışmalarını sürdüren Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Türkiye genelinde ve yurt dışında hizmetlerini sürdürecek. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan, yürütülen faaliyetler hakkında gazetemize bilgiler verdi.

adsiz.jpg

BU BAYRAMDA DA MUHTAÇLARA ULAŞACAĞIZ

Konya halkının yardımlaşma konusunda duyarlılığının kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Tozan, esnaf ve bağışçıların duyarlılığına vurgu yaptı. Konya'nın bereketli bir şehir olduğuna dikkat çeken Tozan, “Nereye bir yardım kampanyası başlatılırsa bunun altından Konya çıkıyor” dedi. Kurban Bayramı'na hazır olduklarını söyleyen Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Konya İl Temsilcisi İsmail Tozan, “Kurbanlarınızı, İslami usullere göre alıyor, kestiriyor ve kurban etlerini, evine yılda bir kez et giren muhtaçlara ulaştırıyoruz. Cansuyu Derneği 'Kurban; Allah’a Yakınlaşmak, Muhtaçla Paylaşmaktır' sloganıyla gerçek muhtaçlara ulaşmaya devam ediyor. Siz de kurban bağışında bulunarak gerçek muhtaçları sevindirebilirsiniz. Cansuyu Derneği yılların vermiş olduğu tecrübe, bağımsız ve yasal olarak gerçekleştirilen denetimler çerçevesinde, Türkiye’nin en büyük ve en güvenilir bağış kurumları arasında yer almaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

HAYATINDA HİÇ KURBAN ETİ YEMEMİŞ İNSANLAR VAR

“2005 yılından bu güne kadar, bağışçılarımızla, milletimizle buluşmamıza, birlikte kıtalar aşmamıza vesile olan önemli çalışmaların başında 'Kurban organizasyonlarımız' geliyor” diyen Tozan, daha sonra şunları kaydetti: “Yapılan çalışmalarımız neticesinde, kurban ibadetini yerine getirme durumu mümkün olmayan, hatta hayatlarında hiç kurban eti yememiş olan insanlara kurban eti ulaştırıyoruz. Çalışmamız neticesinde ülkemizde, farklı kıtalarda ki onlarca ülkede ve yüzlerce bölgede, sayıları milyona ulaşan muhtaç insanlara ulaşmış oluyoruz. Kurban hisse bağışı yapacak olan bağışçımızın bağışı derneğimize ulaştıktan sonra, kendisine bağışının alındığına dair bilgilendirme mesajı gönderilmekte, kesim gerçekleştirildikten sonra hissesinin kesimi gerçekleştiğine dair mesaj ulaştırılıyor.”

İNSANIMIZ HAYATINI, SEVDİKLERİNİ EVLERİNİ KAYBETTİ

Cansuyu Derneği'nin 2009 yılından bu yana kurban organizasyonlarında genel fiyatlandırma yerine, bölge fiyatlandırması yöntemini kullandığını ifade eden Tozan, farklı fiyatlandırma sisteminin uygulanmasının nedeninin ise kurbanlık sıfatı taşıyan ve kesim yapılması dinen uygun olan hayvanların, bölgelere bağlı olarak fiyatlarının farklı olmasından kaynaklandığını belirtti. Bu bayramda deprem bölgesine ağırlık vereceğini vurgulayan Tozan, şu cümlelerle konuşmasını noktaladı: “6 Şubat'ta iki büyük deprem yaşadık. İnsanlarımız hayatını, evlerini, birikimlerini kaybetti. İlk günden bu yana Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak deprem bölgelerinden faaliyetlerimizi hızlandırdık. İnsanlara ulaşabilmenin gayretini verdik. Allah, nasip ederse bu bayramda da depremzede kardeşlerimize ağırlık vereceğiz.”

2023 KURBAN BEDELLERİ ŞÖYLE:

Afrika: 2 bin TL

Asya: 2 bin 600 TL

Arakan: 3 bin 500 TL

Yemen: 4 bin 100 TL

Filistin: 5 bin 900 TL

Gazze: 7 bin 500 TL

EMRE ÖZGÜL

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.