Çanakkale'deki etabı kazanan Avustralyalı Ewan, atalarının mezarlarını ziyaret etti

Çanakkale'deki etabı kazanan Avustralyalı Ewan, atalarının mezarlarını ziyaret etti

Dünyanın ilk ve tek kıtalar arası etaplı bisiklet yarışı olan ve bu yıl 57'ncisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (Tour of Türkiye) 6. etabını kazanan Avustralyalı Caleb Ewan, Çanakkale'de atalarının mezarlarını ziyaret etti

Çanakkale'de 1915 yılındaki Anzak Çıkarması'nın durdurulduğu 57. Alay Şehitliği'nde sona eren Eceabat etabını kazanan ve yarıştan hemen sonra atalarının Gelibolu'da karaya çıkış yaptığı alanları  gezerek mezarlara çiçek koyan Avustralyalı yıldız bisikletçi, özel açıklamalarda bulundu.

Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Lucas Robson'un da eşlik ettiği ziyarette  konuşan Ewan, "Bir gün burayı ziyaret etme şansımın olacağını hiç tahmin etmedim. Gelibolu etabı sonrası burayı ziyaret etme şansımın olduğunu duyunca geldim." ifadelerini kullandı.

new-folder-13-aa-27575018.jpg

Turun ikinci etabını kazanan Avustralyalı sporcu Kaden Alexander Groves ve bazı Avustralyalı bisikletçiler de etap sonrası bölgeyi ziyaret etti.

Anzak, Avustralya ve Yeni Zelanda Kolordusu (Australian and New Zealand Army Corps) kelimelerinin ilk harflerinin kısaltılmasından oluşuyor. Anzaklar, 1915'te Çanakkale'de, daha sonra da Orta Doğu ve Avrupa'da müttefikleri adına savaştı.

Anzak Günü ise Avustralyalı ve Yeni Zelandalı askerlerin 25 Nisan 1915'te Gelibolu'da karaya çıkışının yıl dönümü olarak anılıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.