Çanakkale’de büyük yangın! Boğaz kapatıldı!

Çanakkale’de büyük yangın! Boğaz kapatıldı!

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere'de orman yangını çıktı. Bölgeye çok sayıda arazöz, 2 uçak ve 20 helikopter sevk edildi.

Çanakkale'nin Gelibolu ilçesine bağlı Ilgardere bölgesine orman yangını çıktı. Tarihi yarımada içindeki Ilgardere mevkiinde 15.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı çıkan yangın şiddetli rüzgarın tesiriyle kısa sürede büyüdü.

BOĞAZ KAPATILDI

Çanakkale İskele Meydanı başta olmak üzere birçok noktadan görülen yangın nedeniyle dumanla kaplanan Çanakkale Boğazı çift yönlü trafiğe kapatıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:

* Çanakkale Ilgardere civarında çıkan yangın nedeniyle, yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin denizden güvenli bir biçimde su alabilmesi amacıyla 16.30 itibariyle Çanakkale Boğaz trafiği çift yönlü olarak askıya alınmıştır.

Yoğun dumanların yükseldiği bölgede Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin söndürme çalışmaları sürüyor. Yangın rüzgarın etkisiyle Gelibolu’daki tarihi alanlara yaklaşıyor.

BAKAN’DAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli yangına 2 amfibik uçak, 20 helikopter, 107 arazöz, 7 dozer 400 personelle müdahale edildiğini açıkladı.

Helikopter filosunun büyük kısmının bölgeye gönderildiğini kaydeden Pakdemirli gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

ALEVLERE TESLİM

Muğla’dan gelen yangın söndürme uçaklarının 15 ton su kapasiteli olduğu, helikopterlerin ise 2,5 ton su kapasiteli olduğu öğrenildi.

Şiddetli poyrazın ekiplerin işini güçleştirdiği, çam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın alevlere teslim olduğu bildirildi.

Tehdit sebebiyle yaklaşık 300 nüfuslu Yalova köyünün tedbir amaçlı tahliye edileceği belirtildi. Yangın köyün yakınlarındaki ayçiçeği tarlasına da sıçrarken, tarım alanlarında da zarar olduğu öğrenildi.

MÜDAHALE EDEN UÇAK SAYISINI 2’DEN BİRE DÜŞÜRÜLDÜ

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Çanakkale yangınına müdahale eden uçak sayısını 2 olarak açıklamıştı. Ancak az önce sayıyı bir olarak duyurdu. İzmir’den bölgeye hareket eden uçaklardan birinde teknik bir sorun yaşandığı tahmin ediliyor.

OGM, yangın söndürme uçağında yaşanan soruna ilişkin henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Son bilgilere göre, Gelibolu’da devam eden yangına; 118 arazöz, 20 helikopter, 1 amfibik uçak, 2 yönetim helikopteri ,12 dozer, 500’u aşkın personel müdahale ediyor.

Çanakkale Belediyesi itfaiye ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına karadan destek veriyor.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.