Camilerin fatura borçları faiz eklendikçe zirveyi gördü! Bir defaya mahsus silinsin

Camilerin fatura borçları faiz eklendikçe zirveyi gördü! Bir defaya mahsus silinsin

Camilerin ve Kur’an kurslarının elektrik borçlarının bir defaya mahsus silinmesi gerektiğini söyleyen Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, “Çoğu caminin faturaları ödenemediği için üzerine faiz binmiş. Ödenmeyi bekliyor” dedi

Yüksek elektrik ve doğal gaz faturası sadece haneleri değil, camileri de vurdu. Birçok caminin faturası ödenemez hale geldi. Fatura giderleri daha çok hayırseverler ve cemaati tarafından karşılanan camilerin borçları ödenemediği için faturaya faiz de yansıdı. Çare olarak tasarruf amaçlı sadece camilerin küçük bölümlerinde ibadet yapılır hale gelindi. Camilerin tüm giderlerinin genel bütçeden karşılanması konusunda somut adımların atılması talep ediliyor.

3-3-1138x640.jpg

CAMİLERİN BORCU DEVASA MEBLAĞLARA ULAŞTI!

Manevi, İlkeli, Liyakatli, Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Genel Başkanı Celaleddin Gül, Merhaba Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Başkan Gül, camilerin ve Kur'an kurslarının ısıtma ve soğutma giderlerinin devlet tarafından karşılanmadığının altını çizdi. Faturaların yüklü geldiğini, bu faturanın da cami cemaati tarafından karşılandığını ifade eden Gül, “Bu sebeple camiler soğuk mekânlar haline dönüştü. Her cami görevlisi münferit çözümler bulma gayretinde” dedi. Bazı camilerde camekânlı küçük bölümlerde ibadet yapıldığını aktaran Başkan Celaleddin Gül, “Camilerin bir kısmında yerden ısıtmalı sistem var. Bazı camilerde ise küçücük dar bir odada namazlar kılınıyor. Çoğu caminin ısıtma ve soğutma faturaları ödenemediği için üzerine faiz binmiş. Borç, devasa meblağlara ulaştı ve ödenmeyi bekliyor. Ne hükümet tarafından ne de Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından konunun çözümüne ilişkin henüz atılmış somut bir adım yok” şeklinde konuştu.

3-2-celaleddin-gul.jpg

BİR DEFAYA MAHSUS ELEKTRİK BORÇLARI SİLİNSİN!

Mil Diyanet Sen'in bu soruna karşı çözüm önerilerinin hazır olduğunu dile getiren Mil Diyanet Sen Genel Başkanı Celaleddin Gül, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Camilerin ve Kur'an kurslarının bir defaya mahsus tüm elektrik borçları ivedilikle silinmeli. Cami metrekaresine göre limit belirlenmeli, ısıtma ve soğutma faturaları aydınlatma faturalarında olduğu gibi devlet bütçesinden ödenmeli. Vakıflar Genel Müdürlüğü ve benzeri dernek ve vakıflara bağlı binlerce gelir getiren akarların camilerin giderleri için harcanabilmesinin önü açılmalı. Mil-Diyanet Sen olarak yaklaşık 4 yıldan beri bu müzmin sorunun çözümü için gayret gösteriyoruz. Ülkemizdeki tüm kamu kurumlarının ısıtma ve soğutma elektrik ve doğalgaz faturaları devlet bütçesinden karşılanırken, camilerimiz ve Kur’an kurslarımız bu hususa ilişkin üvey evlat muamelesine tabi tutulmuştur.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum