‘Çalışmalar devam ediyor’

‘Çalışmalar devam ediyor’

Konya yatırımlarına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Selçuklu başkenti Konya, tarımda, sanayide, kültürde ve ilimde zirvede olan kadim bir şehrimizdir. Sadece bugünlerimizin değil yarınlar

Konya yatırımlarına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuşan AK Parti Konya Milletvekili Halil Etyemez, “Selçuklu başkenti Konya, tarımda, sanayide, kültürde ve ilimde zirvede olan kadim bir şehrimizdir. Sadece bugünlerimizin değil yarınlarımızın da öncü şehri Konya’mız için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz.” dedi.

Selçuklu başkenti Konya’nın tarımda, sanayide, kültürde, ilimde ve birçok alanda zirvede olan kadim bir şehir olduğunu kaydeden Milletvekili Etyemez, “Konya eğitim şehridir. Konya’mızda 11 bin olan derslik sayısını 25 bine, 16 bin olan öğretmen sayısını 36 bine çıkarttık. Şehrimize Necmettin Erbakan ve Konya Teknik Üniversiteleri olmak üzere 2 devlet, birde vakfa bağlı Gıda ve Tarım Üniversitesi’ni kazandırdık. 8’den 31’e çıkarttığımız yükseköğrenim yurt binaları ile toplam 36 bin 586 öğrenci kardeşimizin barınma ihtiyacını karşılıyoruz. Konya sağlık şehridir. Sağlıkta toplam 3 bin 350’nin üzerinde yatak kapasiteli 33’ü hastane olmak üzere 150’nin üzerinde sağlık tesisini şehrimizin hizmetine sunduk. Bin 250 yataklı Konya Şehir Hastanemizi açtık. Selçuklu Yüksek Hızlı Tren Garı hemşehrilerimize hizmet vermeye başladı. Yıllık 3 milyon yolcu kapasiteli havalimanı terminal binasını şehrimize kazandırdık.” dedi.

Konya’da sanayi ve enerji alanında yapılanlara değinen Etyemez, organize sanayi bölgesi sayısını 11’e çıkarttıklarını ve 3 endüstri bölgesi açtıklarını belirtti. Etyemez, “ASELSAN Silah Sistemleri Fabrikası üretime başladı. İlk Evim İlk İşyerim projesi kapsamında Konya'mızın merkezinde 500 tane sanayi işyeri açacağız. Ülkemizin en büyük güneş enerji santrali olan Karapınar Güneş Enerji Santrali’ni, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle hizmete açtık. Konya nüfusumuzun yüzde 90’ını ihtiva eden 15 ilçemizde doğalgaz hizmeti veriyoruz. Yunak, Altınekin, Tuzlukçu, Hadim ve Emirgazi ilçelerimize gaz arzını bu yıl sağlayacağız. Akören, Güneysınır, Taşkent, Derebucak, Doğanhisar, Hüyük ve Çeltik ilçelerimiz ise önümüzdeki yıl doğalgaz kullanmaya başlayacak. Böylece 27 ilçemizi doğalgazla buluşturmuş olacağız.” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.