Çalışanın hakkı korunacak

Çalışanın hakkı korunacak
Sosyal Güvenlik Mensupları Yardımlaşma, Dayanışma ve Bilgilendirme Derneği Genel Başkanı İbrahim Ünal, kurdukları dernekle çalışanların haklarını arayacaklarını ve onları bilgilendireceklerini söyledi

Sosyal Güvenlik Mensupları Yardımlaşma, Dayanışma ve Bilgilendirme Derneği Genel Başkanı İbrahim Ünal, kurdukları dernekle çalışanların haklarını arayacaklarını ve onları bilgilendireceklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik Mensupları Yardımlaşma, Dayanışma ve Bilgilendirme Derneği Genel Başkanı İbrahim Ünal, Konya Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın açıklamasında kurdukları dernek hakkında bilgi verdi. Sosyal Güvenlik Mensupları Yardımlaşma, Dayanışma ve Bilgilendirme Derneği'nin sadece Konya'da değil Türkiye'nin diğer illerinde de temsilcilikler açacağını açıklayan İbrahim Ünal, “Hayata gözlerimizi açtığımızda başlayan serüvenimiz bütün bir yaşamımız boyunca sürer, öldüğümüzde hak sahiplerine geçecek güvencemiz nedir diye sorulduğunda cevabımız ne olacak? Elbette ki ,sosyal güvenliğimiz ve onun getirdiği haklardır. Bu haklarımızı ancak ilköğretim çağından itibaren çocuklarımızı bilinçlendirerek ilerleyen yaşlarımız da hak kaybına uğramadan elden ayaktan düştüğümüzde çalışamayacağımız zamanlarda kimseye el avuç açmadan yaşam koşullarına karşı direncimiz elde edeceğimiz emekli gelirlerimizle olacaktır. Bu alanda sosyal güvenlik bilincini yerleştirmek adına eğitimdir. Fakat ne gariptir ki ne ilk ve orta öğretimde nede yüksek okulda kimse bize sosyal güvenlik hak ve borçlarımız öğretmez. Sosyal güvenlik siteminden gelen haklarımızı bilmediğimiz ve öğretmedikleri gibi hayatımızın üçte ikisini ve günümüzde en az yarısını kapsayan çalışma hayatımız ile ilgilide her hangi bir bilgi ve birikime kavuşmadan okullarımızı bitirince bilinçsiz bir şekilde iş hayatına atılırız” dedi.

Bireyler ise sivil toplum çatısı altında birleşerek daha güçlü katılımlar sağlıyor. Dünya artık sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla şekilleniyor” diyen Ünal, şunları söyledi: “ Bireylerin sosyal güvenlik bilincine kavuşmasında ve fikirlerini açıklamada sivil toplum kuruluşları köprü vazifesi görmektedir. Bu köprü ne kadar sağlam olursa ve ne kadar çok kişi tarafından kullanılırsa demokrasi o denli güçlü ve sağlıklı işler. Ülkemizde sosyal güvenlik konusunun tam manası ile bir kanayan yara olması nedeni ile biz de bu sıkıntılara merhem olmak ve gerek yurt içi gerek yurt dışında yaşamakta olan tüm vatandaşlarımızın sosyal güvenlik sorunlarına çözüm üretmek, yardımcı olmak ve bilgilendirmek adına Sosyal Güvenlik Mensupları Yardımlaşma, Dayanışma ve Bilgilendirme Derneğini Konya'da kurmuş bulunmaktayız. Derneğimizin faaliyet alanı tüm ülkemiz ve yurtdışında yaşayan yurtdaşlarımızın yaşadığı ülkelerdir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.