Bursalı avukatlar tiyatro sahnesinde 20 yılda 240 kez sanatseverlerle buluştu

Bursalı avukatlar tiyatro sahnesinde 20 yılda 240 kez sanatseverlerle buluştu
Bursa Barosu avukatlarından oluşan "Tiyatro Advocato" adlı tiyatro grubu, 20 yılda sahnelediği 20 farklı oyunla 240 kez sanatseverlerin karşısına çıkma gururunu yaşıyor.

Baroya kayıtlı avukatlar tarafından 2004'te kurulan ve "Tiyatro Advocato" ismiyle oyunlarını sahnelemeye başlayan topluluk, yıllardır seyirci önüne çıkıyor.

Her sezon farklı konuları ele alan ve farklı şehirlerde de gösterilerini sürdüren avukatlar, tiyatro sahnelerindeki performanslarıyla izleyicinin ilgisini çekmeyi başarıyor.

Önceki sezonlarda aralarında Yunan oyun yazarı Aristophanes'in "Barış Oyunu", Haldun Taner'in "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım" ve "Rosenbergler Ölmemeli" gibi oyunlarını sergileyen topluluk, bu sezon ise İngiliz şair, oyun yazarı ve oyuncu William Shakespeare'in "Bir Yaz Gecesi Rüyası" adlı oyununu sahneliyor.

Her oyunun elbisesinden dekor tasarımına kadar bütün süreçleri, 27 avukatın oluşturduğu topluluk tarafından hazırlanıyor. Kuruldukları günden bu yana her sezon farklı oyun sahneleyen "Tiyatro Advocato", 20 yılda 240 kez tiyatroseverlerle buluştu.

Tiyatro yönetmeni ve topluluğun kurucusu İzzet Boğa, AA muhabirine, serbest avukat olarak çalıştığını, 20 yıldır bu toplulukla ilgilendiğini söyledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.