Bursa’daki Konyalılar bir araya geldi

Bursa’daki Konyalılar bir araya geldi

Bursa Konyalılar Derneği'nin düzenlediği 3. Hemşehri Buluşması yapıldı. 1.42 Etli Ekmek Restoran’da gerçekleştirilen programa eşi Konyalı olan Bursa Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu, Bursa’nın Konyalı Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Konya Eski Cumh

Bursa Konyalılar Derneği'nin düzenlediği 3. Hemşehri Buluşması yapıldı. 1.42 Etli Ekmek Restoran’da gerçekleştirilen programa eşi Konyalı olan Bursa Vali Yardımcısı Yusuf Gökhan Yolcu, Bursa’nın Konyalı Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Konya Eski Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İş İnsanı Deniz Güllü ile Dernek Başkanı Musa Bozkurt, Yönetim Kurulu Üyeleri Recep Terzioğlu, Adem Emre, Şahin Boztepe, Hakkı Arıcı, Halim Tarikurt, Cihat Şimşek ve Fatih Kızıler de katıldı. Kahvaltı şeklinde icra edilen programda davetlilere Konya klasiği olan yağ somunu ikram edildi.

Dernek Başkanı Musa Bozkurt, bu tür buluşmaların birlikteliğin sağlanması ve geliştirilmesi için anlamlı olduğunu belirterek "Bursa'da bu etkinliklerimizi artırmaya gayret ediyoruz. Biz Konyalılar olarak birlik ve beraberlik içindeyiz. Bursa’da hacmimiz çok büyük” dedi.

Dernek olarak güzel hedefleri olduğunun altını çizen Bozkurt “Hemşehrilerimizin düğünlerini ve benzeri etkinliklerini yapabileceği; bünyesinde, tahsil için Bursa’ya gelen Konyalı öğrencilerin barınabileceği bir yurdun da olmasını arzu ettiğimiz bir kompleks inşa edeceğiz. Kütüphane, derslik, spor ve sanat alanları ile lokanta ve kafe gibi mekânların da bulunduğu bir sosyal tesis olacak. Ayrıca bir halı saha inşa etmek ve şehrimizdeki yetenekli gençler için futbol okulu açıp bilhassa Konyaspor’a futbolcu yetiştirmek istiyoruz.” diye konuştu.

Tesislerin Konya'dan ve diğer illerden gelen Konyalı hemşehrilerimiz için hizmet edeceğini anlatan Bozkurt açıklamasını “Hemşehrilerimize ticari kaygı taşımadan hizmet edecek olan tesisin inşası gerek Konya gerekse Bursa yerel yönetimlerden destek bekliyoruz” diyerek tamamladı.

HABER MERKEZİ



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.