Bursa Sadağı Kanyonu Hizmete Girdi

Bursa Sadağı Kanyonu Hizmete Girdi
Doğal güzellikleri sebebiyle yerli ve yabancı turistlerin gözde şehirlerinden Bursa, şimdiye kadar gözlerden ırak kalan bir güzelliğe daha kavuştu.

Doğal güzellikleri sebebiyle yerli ve yabancı turistlerin gözde şehirlerinden Bursa, şimdiye kadar gözlerden ırak kalan bir güzelliğe daha kavuştu. Yeşil dağlar arasında eşsiz güzelliğe sahip Sadağı Kanyonu, gerçekleştirilen düzenlemelerin ardından hizmete açıldı.

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, eşi Sevim Karaloğlu ile birlikte 12 kilometrelik kanyonu gezdi. Kanyonunu iki kilometrelik kısmını gezen Vali Karaloğlu’na trekking sevenlerin yanı sara vatandaşlar da eşlik etti.

Orhaneli ve Büyükorhan İlçeleri arasında bulunan Sadağı Kanyonu, trekking severlerin yeni gözdesi olmaya aday. Doğanın bin bir rengini içinde barındıran kanyonda Roma İmparatoru Hadrianus’un karısının şifa bulduğu kaplıca da bulunuyor. Uludağ’ın buz gibi suyun aktığı kanyonda doğa fotoğrafçıları ilginç manzaralar yakalayabiliyor.

Vali Münir Karaloğlu, Bursa’yı doğa sporları merkezi haline getireceklerini söyledi. İlk trekking parkuru tabelasını Sadağı Kanyonu’na çaktıklarını belirten Karaloğlu, Sadağı’nın tüm dünyaya tanıtılacağını vurguladı. Karaloğlu, 2015 yılına kadar 2 bin kilometre doğal yürüyüş ve bisiklet parkurları oluşturarak rekor kıracaklarını kaydetti. Şehrin gürültüsünden kaçmak ve doğa ile baş başa kalmak isteyen herkesi Sadağ Kanyonu'na davet eden Karaloğlu, kuşların, ağaçların ve suyun sesini dinlemenin gerçek bir terapi olduğuna dikkat çekti.

Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu da Bursa Valiliği, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği ile doğal güzelliği bozulmadan yürüyüş yollarının düzenleneceğini ifade etti.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.